Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή, αν χτυπηθεί η Συρία

Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή, αν χτυπηθεί η Συρία Facebook Twitter
1

Μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική καταστροφή , εάν ένας πύραυλος χτυπήσει έναν αντιδραστήρα που περιέχει ραδιενεργό ουράνιο , προειδοποίησε σήμερα  Ρώσος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. Η παρατήρηση αυτή γίνεται, όπως μεταδίδει το rt.com, καθώς οι  ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία .

"Αν μια κεφαλή , από σχεδιασμό ή κατά τύχη , χτυπήσει το μικροσκοπικό αντιδραστήρα παραγωγής νετρονίων ( MNSR ) κοντά στη Δαμασκό , οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές», τόνισε ο Aleksandr Lukashevich σήμερα .

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ να ολοκληρώσει μια έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων, την ώρα που ο Ομπάμα περιμένει το πράσινο φως από τη Γερουσία για να χτυπήσει τη Συρία.  

Ο οργανισμός ανέφερε σε έκθεσή του προς τα κράτη μέλη την περασμένη εβδομάδα ότι η Συρία δήλωσε κατέχει μια «μικρή ποσότητα πυρηνικού υλικού " στο MNSR , ένα είδος ερευνητικού αντιδραστήρα. Παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος αντιδραστήρα δεν περιέχει πολλά πυρηνικά υλικά, είναι αρκετά για να προκαλέσουν σοβαρό τοπικό κίνδυνο μέσω της ακτινοβολίας, αν ο αντιδραστήρας χτυπηθεί, δήλωσε εμπειρογνώμονας στο Ρόιτερς.

 

Εν τω μεταξύ, ο Ομπάμα ακύρωσε προγραμματισμένη τετ α τετ συνάντηση με τον Πούτιν στη Μόσχα, πριν από τη Σύνοδο των G-20, καθώς, σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν σαφές ότι δεν θα βρισκόταν κοινό έδαφος για τη Συρία.

Την ίδια ώρα, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, θέλοντας να αποδώσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα, μεταδίδουν φωτογραφίες σαν αυτή από την υποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Μπάρακ Ομπάμα πριν από λίγο στην Α. Πετρούπολη, για τη Σύνοδο των G-20. Ηδη, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε ζήτημα για να συζητηθεί και επισήμως το θέμα της Συρίας στη Σύνοδο, καθώς δεν υπήρχε στην ατζέντα που επικεντρώνεται στην οικονομία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια