ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή, αν χτυπηθεί η Συρία

Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή, αν χτυπηθεί η Συρία Facebook Twitter
1

Μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική καταστροφή , εάν ένας πύραυλος χτυπήσει έναν αντιδραστήρα που περιέχει ραδιενεργό ουράνιο , προειδοποίησε σήμερα  Ρώσος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. Η παρατήρηση αυτή γίνεται, όπως μεταδίδει το rt.com, καθώς οι  ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία .

"Αν μια κεφαλή , από σχεδιασμό ή κατά τύχη , χτυπήσει το μικροσκοπικό αντιδραστήρα παραγωγής νετρονίων ( MNSR ) κοντά στη Δαμασκό , οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές», τόνισε ο Aleksandr Lukashevich σήμερα .

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ να ολοκληρώσει μια έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων, την ώρα που ο Ομπάμα περιμένει το πράσινο φως από τη Γερουσία για να χτυπήσει τη Συρία.  

Ο οργανισμός ανέφερε σε έκθεσή του προς τα κράτη μέλη την περασμένη εβδομάδα ότι η Συρία δήλωσε κατέχει μια «μικρή ποσότητα πυρηνικού υλικού " στο MNSR , ένα είδος ερευνητικού αντιδραστήρα. Παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος αντιδραστήρα δεν περιέχει πολλά πυρηνικά υλικά, είναι αρκετά για να προκαλέσουν σοβαρό τοπικό κίνδυνο μέσω της ακτινοβολίας, αν ο αντιδραστήρας χτυπηθεί, δήλωσε εμπειρογνώμονας στο Ρόιτερς.

 

Εν τω μεταξύ, ο Ομπάμα ακύρωσε προγραμματισμένη τετ α τετ συνάντηση με τον Πούτιν στη Μόσχα, πριν από τη Σύνοδο των G-20, καθώς, σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν σαφές ότι δεν θα βρισκόταν κοινό έδαφος για τη Συρία.

Την ίδια ώρα, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, θέλοντας να αποδώσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα, μεταδίδουν φωτογραφίες σαν αυτή από την υποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Μπάρακ Ομπάμα πριν από λίγο στην Α. Πετρούπολη, για τη Σύνοδο των G-20. Ηδη, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε ζήτημα για να συζητηθεί και επισήμως το θέμα της Συρίας στη Σύνοδο, καθώς δεν υπήρχε στην ατζέντα που επικεντρώνεται στην οικονομία.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια