Καναδάς: Συμφωνεί με την επίθεση στη Συρία, αλλά δεν συμμετέχει

Καναδάς: Συμφωνεί με την επίθεση στη Συρία, αλλά δεν συμμετέχει Facebook Twitter
2

O πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, απέκλεισε την συμμετοχή της χώρας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας.

Ναι μεν, αλλά....

 

Παρότι ο Καναδάς στηρίζει ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των Αμερικανών και των συμμάχων τους εναντίον του συριακού καθεστώτος «ωστόσο, μολονότι είναι πεπεισμένη ότι είναι αναγκαία μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας, η κυβέρνηση της χώρας δεν σχεδιάζει να μετάσχει σε μια τέτοια αποστολή», είπε χαρακτηριστικά.

Άσυλο από τη Γαλλία ζητούν εκατοντάδες Σύροι

 

Περίπου 700 Σύροι έχουν καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου στη Γαλλία από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε το γαλλικό Γραφείο Προστασίας Προσφύγων και Απατρίδων (Ofpra), τονίζοντας πως ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται.

Το 2012, 650 Σύροι είχαν καταθέσει αίτημα για την χορήγηση ασύλου στο Ofpra. «Ξεπεράσαμε αυτόν τον αριθμό με περίπου 700 αιτήσεις τους 7 πρώτους μήνες του 2013», εξήγησε ο γενικός διευθυντής του Ofpra Πασκάλ Μπρις.

Το 95% αυτών που ζητούν άσυλο λαμβάνουν θετική απάντηση, πρόσθεσε τονίζοντας πως ότι οι αιτήσεις μέσα σε 3 μήνες, έναντι των 6 που είναι ο συνηθισμένος μέσος όρος.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους, εκ των οποίων σχεδόν 700.000 έχουν καταφύγει στον Λίβανο, 500.000 στην Ιορδανία, 400.000 στην Τουρκία και 150.000 στο Ιράκ, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
<<Περίπου 700 Σύροι έχουν καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου στη Γαλλία από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε το γαλλικό Γραφείο Προστασίας Προσφύγων και Απατρίδων (Ofpra)>> "Είμαστε τίγκα" απαντήσανε στους Σύρους οι Γάλλοι. "Πηγαίνετε στην Ελλάδα,εκεί το κλίμα είναι εύκρατο!"