Final 4 Euroleague LIVE

Συμφωνεί η συριακή κυβέρνηση να ερευνήσει ο ΟΗΕ τις καταγγελίες για τα χημικά

Συμφωνεί η συριακή κυβέρνηση να ερευνήσει ο ΟΗΕ τις καταγγελίες για τα χημικά Facebook Twitter
0

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε σήμερα να επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ερευνήσουν "αμέσως" τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό.

" Σήμερα στη Δαμασκό έγινε συμφωνία ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τα Ηνωμένα 'Εθνη κατά τη  διάρκεια της επίσκεψης της 'Αντζελα Κέιν, Υπάτης Εκπροσώπου του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, προκειμένου να επιτραπεί στην ομάδα του ΟΗΕ υπό τον καθηγητή 'Αακε Σέλστρομ, να ερευνήσει σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στην περιφέρεια της Δαμασκού", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

"Η συμφωνία αυτή έχει άμεση ισχύ. Ο ΟΗΕ και η συριακή κυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσουν για την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης της ομάδας του ΟΗΕ στις περιοχές για τις οποίες υπήρξε συμφωνία ", καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που βρίσκονται στη Συρία θα ξεκινήσουν αύριο τις έρευνές τους, σύμφωνα με  ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, η Συρία υποσχέθηκε να εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός στα προάστια της Δαμασκού όσο η ομάδα του ΟΗΕ θα πραγματοποιεί τις έρευνές της.

«Ελάχιστες αμφιβολίες» για τη χρήση χημικών από τη συριακή κυβέρνηση έχουν οι ΗΠΑ

Εντωμεταξύ  η Ουάσινγκτον εμφανίζεται να έχει πλέον ελάχιστες αμφιβολίες για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση εναντίον αμάχων.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα  ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει.

"Με βάση τις πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών, για τα συμπτώματα αυτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν, αλλά και με βάση μαρτυρίες και άλλα στοιχεία από ανεξάρτητες πηγές, από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και από διεθνείς εταίρους, υπάρχουν ελάχιστες πλέον αμφιβολίες ότι έγινε χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς εναντίον αμάχων κατά την επίθεση αυτή. Συνεχίζουμε την αξιολόγηση των γεγονότων ώστε ο πρόεδρος να λάβει μια τεκμηριωμένη απόφαση για το πώς θα απαντήσει σ' αυτήν την χωρίς διάκριση χρήση χημικών όπλων " ανέφερε ο αξιωματούχος.

0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM