«Εξονυχιστική, αμερόληπτη και τάχιστη έρευνα» υποσχέθηκε ο Μπαν Κι-Μουν

«Εξονυχιστική, αμερόληπτη και τάχιστη έρευνα» υποσχέθηκε ο Μπαν Κι-Μουν Facebook Twitter
0

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε «εξονυχιστική, αμερόληπτη και τάχιστη έρευνα» σχετικά με την πρόσφατη επίθεση έξω από τη Δαμασκό, όπου καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση πως οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα.

Ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει πως η  επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό Άγκελα Κάνε θα φτάσει αύριο στη Δαμασκό.

Η Κάνε αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για απρόσκοπτη πρόσβαση των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο προάστιο της Δαμασκού, όπου έγινε η επίθεση. Οι επιθεωρητές βρίσκονται ήδη στη Συρία για να επιθεωρήσουν άλλες κατηγορίες για επιθέσεις με χημικά όπλα.

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε πως εγγυάται την ασφάλεια των ειδικών του ΟΗΕ στις περιοχές που αυτή ελέγχει, και πρόσθεσε πως είναι ζωτικής σημασίας να φθάσουν εντός 48 ωρών στο σημείο κοντά στη Δαμασκό, όπου καταγγέλθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

«Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια της ομάδας του ΟΗΕ. Είναι ζωτικής σημασίας να φθάσουν εκεί οι επιθεωρητές μέσα σε ένα 48ωρο», είπε στους δημοσιογράφους ο Χάλεντ Σάλεχ, εκπρόσωπος Τύπου του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) της αντιπολίτευσης, από την στην Κωνσταντινούπολη.

Yψηλόβαθμο στέλεχος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης έκανε γνωστό πως οι αντίπαλοι του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν βγάλει από τη χώρα κάποια από τα θύματα της επίθεσης προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM