ΑΠΟΨΕΙΣ

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των πλημμυρών, στη Ρωσία

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των πλημμυρών, στη Ρωσία Facebook Twitter
0

 

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των πλημμυρών, στη Ρωσία Facebook Twitter

Χιλιάδες άνθρωποι  αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των πρωτοφανών πλημμυρών που πλήττουν τη Ρωσία.

Όπως  μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti , εκπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε τα επίσημα νούμερα: «συνολικά 23.640 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, μεταξύ των οποίων 7.600 παιδιά» .

Μέχρι αυτή τη στιγμή, 134 κοινότητες έχουν κατακλυστεί από τα νερά. Η στάθμη του ποταμού Αμούρ ανεβαίνει απειλητικά και πλήττει σημαντικό αριθμό γεωργικών εκτάσεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιούρι Βαράκιν: «Το νερό συνεχίζει να ανεβαίνει και ως το τέλος της ημέρας η στάθμη μπορεί να φτάσει τα 7,25 μέτρα και τα 7,30 μ. αύριο».

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Άπω Ανατολής έχουν ήδη προειδοποιήσει τις τοπικές αρχές ότι η στάθμη του Αμούρ μπορεί να ανέβει στα 8,3 μέτρα μέχρι  τις 2-3 Σεπτεμβρίου.

Από τις μεγαλύτερες  ζημιές, εξαιτίας των πλημμυρών, σημειώνονται στην γεωργία. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Γεωργίας «έχουν καταστραφεί καλλιέργειες σε μια επιφάνεια 5,75 εκατ. στρεμμάτων»,, Οι ζημιές εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Στις πλημμυρισμένες ζώνες βρίσκονται περίπου 6.500 κατοικίες με πληθυσμό 33.900 κατοίκων.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των πλημμυρών, στη Ρωσία Facebook Twitter
0

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM