Okeanos Explorer σε ζωντανή μετάδοση

Okeanos Explorer σε ζωντανή μετάδοση Facebook Twitter
1

Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προσφέρει... θέα σε ζωντανή μετάδοση, έως και 3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μέσα από την ιστοσελίδας της, με τρία streams που είναι διαθέσιμα για σχεδόν 8 ώρες την ημέρα, χιλιάδες θεατές – επιστήμονες και μη - έχουν το σπάνιο προνόμιο να παρακολουθήσουν απευθείας την εξερευνητική αποστολή Okeanos Explorer, ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι «προβολές» έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και πολλοί είναι εκείνοι που είδαν, για παράδειγμα, ένα χέλι να επιτίθεται εναντίον καλαμαριού και άκουσαν τα επιφωνήματα των ερευνητών όταν ανακάλυψαν ένα τεράστιο υποθαλάσσιο φαράγγι.

«Θυμίζει λίγο την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων», ανέφερε η Αμάντα Δημοπούλου από τη Γεωλογική Ερευνητική Υπηρεσία των ΗΠΑ, μία από τους επιστήμονες που ακούγονται συχνά στα live streams καθώς εξηγούν στους θεατές τι ακριβώς βλέπουν, μιλώντας στο  Associated Press, και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μυστηριώδη οικοσυστήματα. Δεν γνωρίζουμε πάντοτε τι θα βρούμε.»

Η αποστολή του ρομποτικού βαθυσκάφους της NOAA,  στοιχίζει 40.000 σε ημερήσια βάση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Αυγούστου. Στο παρελθόν, το ίδιο σκάφος χρησιμοποιήθηκε στην εξερεύνηση του Ειρηνικού Ωκεανού, όμως οι επόμενες αποστολές θα επικεντρωθούν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο... ζωντανής κάλυψης της υποθαλάσσιας δράσης, σε φαράγγι ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο.  Για περισσότερα, επισκεφθείτε την σελίδα www.noaa.gov.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια