Αυστραλή υποψήφια βουλευτής αποσύρεται έπειτα από συνέντευξη γεμάτη... μαργαριτάρια

Αυστραλή υποψήφια βουλευτής αποσύρεται έπειτα από συνέντευξη γεμάτη... μαργαριτάρια Facebook Twitter
6

Για την Στέφανι Μπάνιστερ, το Ισλάμ είναι... χώρα και οι Εβραίοι πιστεύουν στον... Ιησού Χριστό.

Όπως μεταδίδει το Euronews, η 27χρονη Αυστραλή υποψήφια του ακροδεξιάς απόχρωσης κόμματος One Nation δήλωσε τα παραπάνω σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας της.

Όπως είπε, «δεν αντιτίθεμαι στο Ισλάμ ως χώρα (sic), αλλά αισθάνομαι πως οι νόμοι του δεν πρέπει να γίνουν δεκτοί εδώ στην Αυστραλία».

Η Μπάνιστερ, η οποία αντιμετωπίζει και κατηγορίες σε ποινικό επίπεδο για το ότι τοποθέτησε αντιμουσουλμανικά αυτοκόλλητα σε συσκευασίες με μουσουλμανικά φαγητά χαλάλ (που επιτρέπονται στους μουσουλμάνους από τον θρησκευτικό τους νόμο), τόνισε με έμφαση πως ποσοστό 2% των συμπατριωτών της Αυστραλών «ακολουθούν το χαράμ», εννοώντας προφανώς το... Κοράνι («Κουράν»). Συνέχισε δε λέγοντας ότι «οι Εβραίοι δεν ακολουθούν το 'χαράμ', έχουν τη δική τους θρησκεία που ακολουθεί τον Ιησού Χριστό».

Ο επικεφαλής του κόμματός της Τζιμ Σάβατζ, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου το Σάββατο, επιβεβαίωσε πως η Μπάνιστερ δεν είναι πλέον υποψήφια με το One Nation. Δικαιολόγησε δε τη μέχρι πρότινος υποψήφιά του, λέγοντας ότι είναι άπειρη και πως ήταν απροετοίμαστη για τη μεταχείριση της οποίας έτυχε «στα χέρια του Τύπου».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM
Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ