"Δραστικά μέτρα" για να σταματήσει η διαρροή στη Φουκουσίμα

"Δραστικά μέτρα" για να σταματήσει η διαρροή στη Φουκουσίμα Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίζο Άμπε, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει «δραστικά μέτρα» για να περιορίσει τη διαρροή στη Φουκουσίμα.

Είχε προηγηθεί δήλωση Ιάπωνα κυβερνητικού αξιωματούχου που ανέφερε ότι 300 τόνοι υψηλά ραδιενεργού ύδατος καταλήγουν πιθανότατα στη θάλασσα κάθε μέρα.

Μια από τις λύσεις στο πρόβλημα που εξετάζεται είναι να παγώσει το έδαφος γύρω από τη μονάδα. Οι εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα επλήγησαν σοβαρά από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Τους τελευταίους μήνες είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν διαρροές υδάτων και διακοπές στη λειτουργία της μονάδας.

«Αντί να βασιζόμαστε στη διαχειρίστρια εταιρεία, θα λάβουμε μέτρα ως κυβέρνηση. Πρόκειται για ζήτημα άμεσης σημασίας το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί»», τόνισε ο Άμπε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τελικά είτε κομουνισμός (Τσέρνομπιλ) είτε καπιταλισμός (Φουκουσίμα) κουμάντο κάνει το πυρινικό λόμπι. Την όποια αλήθεια, την μαθαίνουμε με καθυστέρηση, και ανάλογα με την βαρύτητά της, όσο πιο σκληρή, τόσο πιο αργά.