Ξανά σε λειτουργία το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Ξανά σε λειτουργία το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι Facebook Twitter
0

 Eπαναλειτούργησε το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι μια μόνο μέρα μετά την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά.

Οι πρώτες διεθνείς πτήσεις - προερχόμενες από Λονδίνο και Μπανγκόκ – θα προσγειώνονταν το πρωί στο τέρμιναλ που προορίζεται για τις εσωτερικές πτήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Kenya Airways.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το αεροδρόμιο είχε σταματήσει την λειτουργία του εξαιτίας φωτιάς που ξεκίνησε  5:00 στα γκισέ μετανάστευσης των διεθνών αφίξεων.

Τμήματα του αεροδρομίου κατέρρευσαν και τα σωστικά συνεργεία, παρά το ότι κινήθηκαν ταχύτατα,  δεν διέθεταν τα κατάλληλα μέσα για να τιθασεύσουν την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τα τμήματα αφίξεων και μετανάστευσης του αεροδρομίου.

Εκπρόσωπος του κενυατικού Ερυθρού Σταυρού ανέφερε πως δεν υπήρξε κανένα θύμα από την πυρκαγιά. Ο επικεφαλής της Kenya Airways, δήλωσαν πως ένας εργαζόμενος της αεροπορικής εταιρείας και ένας επιβάτης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή τοξικών καπνών, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να είναι σοβαρή.

Οι πτήσεις με προορισμό το Ναϊρόμπι προσγειώθηκαν χθες σε άλλα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων αυτό της Μομπάσα. Χθες η Kenya Airways είχε ανακοινώσει τη ματαίωση όλων των διεθνών πτήσεών. Η British Airways ανακοίνωσε τη ματαίωση μιας πτήσης, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM τη ματαίωση τεσσάρων και η South African Airways δύο.

Δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς όμως ο αρχηγός της κενυατικής αστυνομίας ανέφερε πως οι αρχές ερευνούν την υπόθεση.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα προσφέροντας τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Η χθεσινή φωτιά ξέσπασε ακριβώς 15 χρόνια από τη διπλή επίθεση στις πρεσβείες των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι και το Νταρ ες Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της γειτονικής Τανζανίας. Από τις επιθέσεις αυτές της Αλ-Κάιντα, είχαν χάσει τη ζωή τους 224 άνθρωποι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται να είναι άσχετο με την χθεσινή πυρκαγιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM