Ενοχλημένες οι ΗΠΑ από την απόφαση της Μόσχας να δώσει άσυλο στον Σνόουντεν

Ενοχλημένες οι ΗΠΑ από την απόφαση της Μόσχας να δώσει άσυλο στον Σνόουντεν Facebook Twitter
0

Ο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΝBC εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη στάση της Μόσχας και την απόφαση να χορηγήσει τελικά άσυλο στον αμερικανό καταζητούμενο για κατασκοπεία Έντουαρντ Σνόουντεν .

Στο «Τhe Tonight Show», ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε πως η Μόσχα, έχει μια ροπή να «γλιστρά» σε ψυχροπολεμικές νοοτροπίες, παρά το γεγονός ότι συνεργάζεται με την Ουάσιγκτον σε ορισμένα καίρια θέματα, όπως είναι αυτό της καταπολέμησης  της τρομοκρατίας.

Μιλώντας στον οικοδεσπότη της εκπομπής, Τζέι Λένο, ο Ομπάμα απέφυγε να απαντήσει στο αν θα  έχει  ξεχωριστή συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, το φθινόπωρο, για τη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρωσία.

«Υπήρξαν φορές όπου έχει εκδηλωθεί ψυχροπολεμική νοοτροπία . Αυτό που λέω στον πρόεδρο Πούτιν είναι ότι αυτό είναι το παρελθόν και (...) έχουμε να σκεφτούμε το μέλλον. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά, από ό,τι πράττουμε σήμερα».

Ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε επίσης για την πρόσφατη απειλή που προκάλεσε το μαζικό κλείσιμο των διπλωματικών αντιπροσωπειών των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.  «Είναι μια υπενθύμιση (...) ότι παρά την πρόοδο που έχουμε κάνει (...) η ρίζα αυτή, του βίαιου εξτρεμισμού είναι ακόμα εκεί έξω».

Όσο για το αν οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει «κατασκοπευτικούς μηχανισμούς» ανά τον κόσμο, και μέσω αυτών «έπιασαν» το σήμα για επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια κατά της Αμερικής, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε χαρακτηριστικά  «Δεν έχουμε πρόγραμμα εσωτερικής κατασκοπείας. Αυτό που έχουμε, είναι ορισμένοι μηχανισμοί, (...) μπορούμε να εντοπίσουμε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που γνωρίζουμε ότι συνδέεται με κάποιο είδος τρομοκρατικής απειλής».

Τέλος, ο  Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να είναι προσεκτικοί αλλά να μην ακυρώσουν τις προγραμματισμένες διακοπές τους σε μέρη όπως η Ευρώπη. «Οι πιθανότητες να πεθάνουν σε μια τρομοκρατική επίθεση είναι λιγότερες από ό,τι να πεθάνουν σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είπε χαρακτηριστικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ