Απεργία την Πρωτομαγιά

Ραχόι: «Ούτε παραιτούμαι, ούτε προκηρύσσω εκλογές»

Ραχόι: «Ούτε παραιτούμαι, ούτε προκηρύσσω εκλογές» Facebook Twitter
0

«Ορισμένοι ηγέτες ζήτησαν την παραίτησή μου. Τους απαντάω όχι», είπε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της ισπανικής σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, είχε ζητήσει νωρίτερα εκ νέου την παραίτηση του ισπανού πρωθυπουργού,

«Δεν θα δηλώσω ένοχος, επειδή δεν είμαι. Ούτε θα παραιτηθώ, ούτε θα προκηρύξω εκλογές» ήταν η απάντησή του στην αντιπολίτευση και πρόσθεσε «δεν είμαι η προσωποποίηση της αρετής, αλλά είμαι ένας δίκαιος και έντιμος άνθρωπος.

Ωστόσο ο Ραχόι αναγνώρισε ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Λουίς Μπαρθένας, τον πρώην ταμία του κυβερνώντος κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση.

«Κύριε Ραχόι, δεν είπατε την αλήθεια στους Ισπανούς. Βλάπτετε τη χώρα. Για το λόγο αυτό, σήμερα σας ζητώ να παραιτηθείτε. Σας ζητώ μια κίνηση αλληλεγγύης απέναντι σε μια χώρα που δεν μπορεί να υποφέρει έχοντας στην ηγεσία της έναν αρχηγό κυβέρνησης όπως εσείς», είπε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, απαντώντας στην τοποθέτηση του  Ραχόι και τόνισε: «δεν είπατε την αλήθεια, όταν ισχυριζόσασταν πως ότι όλα ήταν ψεύδη, γιατί η ύπαρξη του «μυστικού ταμείο» έχει αποδειχθεί». Και κατέληξε πως το Λαϊκό Κόμμα «μεγάλωσε, έζησε και κέρδισε τις εκλογές μέσω ενός συστήματος παράνομης χρηματοδότησης επί τουλάχιστον 20 χρόνια».

Την ίδια στιγμή, ο Κάγιο Λάρα, επικεφαλής της Ενωμένης έλεγε πως ο Ραχόι δεν είναι πλέον αξιόπιστος και δεν προσφέρει εγγύηση σταθερότητας, ζητώντας παράλληλα την παραίτησή του:  «Αναλάβετε τις ευθύνες σας, κάντε το σας παρακαλώ για την Ισπανία, παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές», ήταν οι δηλώσεις του.

Τέλος, όσον αφορά το Σοσιαλιστικό Κόμμα,  ο Ρουμπαλκάμπα τόνισε πως δεν παραιτείται από την επιλογή της πρότασης μομφής.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ