Καταδίκασαν ακτιβιστή σε 7 χρόνια κάθειρξη και 600 βουρδουλιές!

Καταδίκασαν ακτιβιστή σε 7 χρόνια κάθειρξη και 600 βουρδουλιές! Facebook Twitter
2

Την απόφαση εξέδωσε δικαστήριο στην Σαουδική Αραβία που καταδίκασε τον  Ράεφ Μπαντάουι, συνιδρυτή του Φιλελεύθερου Σαουδαραβικού Δικτύου, σε κάθειρξη 7ετών και 600 χτυπήματα με μαστίγιο!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπαντάουι είχε ασκήσει κριτική στη θρησκευτική αστυνομία και είχε κάνει έκκληση για "θρησκευτική απελευθέρωση". Μάλιστα ο συνήγορος του ακτιβιστή, Ουάλιντ Αμπουαλκίρ, ανάφερε πως ο δικαστής διέταξε επίσης να κλείσει και ο ιστότοπος της οργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπαντάουι σέρνεται στα δικαστήρια για τις δράσεις του. Τον περασμένο Δεκέμβριο άλλο δικαστήριο τον είχε παραπέμψει σε ανώτερη δικαστική αρχή για να δικαστεί για "αποστασία", κατηγορία που επισύρει θανατική ποινή. Η κατηγορία όμως αυτή, τελικά, κατέπεσε.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο 35χρονος Μπαντάουι είχε συλληφθεί στην Τζέντα. Το Φιλελεύθερο Σαουδαραβικό Δίκτυο, που είχε ιδρύσει σε συνεργασία με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σουάντ αλ Σαμάρι, είχε κηρύξει την 7η Μαΐου "ημέρα του φιλελευθερισμού" στη Σαουδική Αραβία και είχε καλέσει τους Σαουδάραβες να αγωνιστούν κατά της κυριαρχίας των ιερωμένων στην πολιτική ζωή της χώρας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Θρησκευτική απελευθέρωση"; Φτου κακά! Καλά δε ντρέπεται να μην εκτιμά τον επίγειο παράδεισο της Σαουδαραβίας; Μήπως θέλει και να σκέφτεται μόνος του; Σε λίγο θα αρθρώσει και διεκδικήσεις για (θου κύριε!) ανθρώπινα δικαιώματα! Στην πυρά!
Και μόνο για το ότι γνωρίζει τη σημασία του όρου «φιλελευθερισμός» και δεν τον συγχέει με τον «νεοφιλελευθερισμό» και διάφορες οικονομικές θεωρίες, του αξίζει να λάβει χάρη!