Το δράμα του πρώην ανερχόμενου πολιτικού της Κίνας συνεχίζεται

Το δράμα του πρώην ανερχόμενου πολιτικού της Κίνας συνεχίζεται Facebook Twitter
0

 

Κατηγορίες για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας απαγγέλθηκαν εναντίον του καθαιρεθέντος αξιωματούχου του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος Μπο Σιλάι. Ο κάποτε ανερχόμενος αστέρας του καθεστώτος είδε το πολιτικό του άστρο να δύει απότομα, καθώς η νέα ηγεσία του κόμματος επιδιώκει να ρίξει τίτλους τέλους στο πιο πολύκροτο πολιτικό σκάνδαλο της χώρας. Πρώτη πράξη στο δράμα του 64χρονου Μπο Σιλάι η καταδίκη πέρυσι της συζύγου του για τη δολοφονία ενός Βρετανού δημοσιογράφου.

Αναλυτές, πάντως, θεωρούν την περίπτωσή του κάτι συνηθισμένο στα κινεζικά παιχνίδια εξουσίας. «Σε ένα σύστημα όπου η διαφθορά έχει αναχθεί σε κανόνα, όποιος πολιτικός χάνει έδαφος στη μάχη της εξουσίας, μπορεί να κατηγορηθεί για αδικήματα και βρίσκεται στη δίνη κατηγοριών για διαφθορά. Αυτό λοιπόν που γίνεται τώρα σημαίνει μόνο ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν κέρδισε σε αυτή τη μάχη εξουσίας», δηλώνει ο Κινέζος ιστορικός και πολιτικός αναλυτής Ζανγκ Λιφάν.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας, η δίκη του Μπο Σιλάι θα διεξαχθεί στην ανατολική πόλη Τζινάν και μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Η ηγετική ομάδα του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος υπό τον Σι Τζινπίνγκ θεωρεί πως θα λειτουργήσει υπέρ της περυσινής μετάβασης στους νέους επικεφαλής.

ΠΗΓΗ: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ