Μήνυση του Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου- Ζητά αποζημίωση 60.000€ για ηθική βλάβη

Μήνυση του Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου- Ζητά αποζημίωση 60.000€ για ηθική βλάβη Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μήνυσε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επειδή ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του καταλόγισε την ευθύνη για τον θάνατο των 13 Τούρκων που κρατούσαν ομήρους Κούρδοι αντάρτες.

Ο Ερντογάν με τη μήνυση ζητά αποζημίωση 500.000 τουρκικών λιρών (60.000 ευρώ) από τον Κιλιτσντάρογλου, για ηθική βλάβη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Την Κυριακή η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι 13 Τούρκοι όμηροι εκτελέστηκαν από αντάρτες του PKK στο βόρειο Ιράκ. Τις σορούς τους ανακάλυψαν σε σπηλιά οι στρατιώτες που μετείχαν σε επιχείρηση για τη διάσωσή τους. Από την πλευρά του το PKK υποστηρίζει ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια τουρκικής αεροπορικής επιδρομής.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Ερντογάν και την κυβέρνηση ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των ομήρων, επιχειρώντας να τους απελευθερώσουν διά της στρατιωτικής βίας και όχι με διαπραγματεύσεις.

«Εξαπολύεις επιχείρηση για να σώσεις τους ομήρους, αλλά οι όμηροι πεθαίνουν... Κανονικά, θα έπρεπε κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ο υπεύθυνος για τον θάνατο των 13 μαρτύρων μας είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», συμπλήρωσε. Δηλώσεις που δεν άρεσαν στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κιλιτσντάρογλου «αναιδή τύπο».

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών επέκρινε και αυτό τον Ερντογάν για την επιχείρηση που κατέληξε στον θάνατο των ομήρων, υποστηρίζοντας επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικές.

Στο μεταξύ ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα εντατικοποιήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών. Παράλληλα, σε εφόδους που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 700 άνθρωποι, με την υποψία ότι έχουν σχέσεις με το PKK.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM