Η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη υπερδύναμη, αλλά είναι λιγότερο δημοφιλής από τις ΗΠΑ.

Η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη υπερδύναμη, αλλά είναι λιγότερο δημοφιλής από τις ΗΠΑ. Facebook Twitter
1

Η έρευνα του Ευρενητικού Κέντρου Pew διεξήχθη σε 39 χώρες και χρησιμοποίησε δείγμα 40.000 ατόμων. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες προέβλεψαν ότι η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη. Το ένα τρίτο μάλιστα του δείγματος θεωρεί ότι η Κίνα είναι ήδη στην πρώτη θέση. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2008 ήταν 20%. Ακόμα και οι Αμερικάνοι είναι διχασμένοι ως προς το θέμα, με σχεδόν τους μισούς να προβλέπουν ότι η Κίνα θα τους ξεπεράσει. 

Παρόλα αυτά η Κίνα δεν κερδίζει φίλους στον κόσμο. Μόλις οι μισοί ερωτηθέντες εξέφρασαν θετική άποψη για την Κίνα, ενώ για τις ΗΠΑ το ποσοστό έφτασε το 63%. Μόνο το 37% των Αμερικάνων εκφράζουν θετική κρίση για την Κίνα, ενώ στην Κίνα το ποσοστό των πολιτών της που εκφράζουν θετική άποψη για τις ΗΠΑ φθάνει το 40%.

Οι Ιάπωνες έχουν με διαφορά τη χειρότερη άποψη για την Κίνα: μόλις το 5% εξέφρασαν θετική άποψη για τη γειτονική τους χώρα.  Η Κίνα συγκέντρωσε επίσης πολύ χειρότερα ποσοστά σε σχέση με τις ΗΠΑ και στους τομείς του πολιτισμού, επιχειρηματικότητας και διάδοσης ιδεών. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM