Νέο είδος δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε στη Γιούτα.

Νέο είδος δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε στη Γιούτα. Facebook Twitter
1

Ένα νέο είδος δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε στη Γιούτα των ΗΠΑ. Ο δεινόσαυρος πήρε το όνομα Nasutoceratops Titusi και φέρεται να ήταν 4,5 μέτρα ψηλός όταν ζούσε στη Γη, κάπου 75 εκατ. χρόνια πριν. 

Εκτός από την τεράστια μύτη, άλλα χαρακτηριστικά του καινούργιου δεινοσαύρου είναι το μακρύ και ευθύ κέρατο που ξεκινούσε πάνω από το κάθε μάτι του. Είχε επίσης ένα άλλο μικρότερο κέρατο ακριβώς πάνω από τη μύτη του. Οι Nasutoceratops είχαν τέσσερα πόδια και μετακινούνταν αργά, σε κοπάδια. 

Ο Scott Sampson, παλαιοντολόγος που δημοσίευσε μελέτη για το καινούργιο είδος, είπε στο National Geographic ότι η τελευταία ανακάλυψη αποδεικνύει την σημασία της Αμερικής ως της τελευταίας μεγάλης περιοχής που δεν έχει εξερευνηθεί πλήρως για απολιθώματα. "Το τελευταίο εύρημα δημιουργεί καινούργια ερωτήματα και μυστήρια. Μόλις ξεκινάμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο των δεινοσαύρων".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Ευδιάθετος ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε στους κήπους του Μπάκιγχαμ 8.000 καλεσμένους για το πρώτο garden party της χρονιάς - Ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν έδωσαν το «παρών»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Γιατί οι παλαιοντολόγοι δεν ρωτάνε τον Μητσοτάκη για την εποχή των δεινοσαύρων.Σίγουρα κάτι θα θυμάται.Πέρα από την πλάκα(?)όμως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η επιστήμη τους.