Ξεκινά η δίκη για το Κόστα Κονκόρντια.

Ξεκινά η δίκη για το Κόστα Κονκόρντια. Facebook Twitter
0

Το κουφάρι του Κόστα Κονκόρντια παραμένει στ' αβαθή έξω από το νησάκι Τζίγκλιο για να θυμίζει την μοιραία βραδιά της 13ης Ιανουαρίου 2012. Ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο, πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά και πάλι οι πιθανότητες αναβολής προβάλουν ως οι επικρατέστερες.

Στο Μοντέρνο Θέατρο του Γκροσέτο ανοίγει η αυλαία της πλέον πολύκροτης υπόθεσης ναυτικού δυστυχήματος για την Ιταλία τα τελευταία χρόνια. 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοίο παρουσίασε ρήγμα κι άρχισε να παίρνει κλίση μέχρις ότου άρχισε να μισοβυθίζεται. Παράλληλα με τις ευθύνες του καπετάνιου οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ξεκινήσει και δικαστικό αγώνα για την καταβολή αποζημίωσης από την πλοιοκτήτρια εταιρία.

 

Παρά τις εκκλήσεις των τοπικών παραγόντων όπως και των κατοίκων της περιοχής, η ανέλκυση του πλοίου είναι αδύνατη τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM