Ο φωτορεπόρτερ που βιντεοσκόπησε τον θάνατό του

Ο φωτορεπόρτερ που βιντεοσκόπησε τον θάνατό του Facebook Twitter
2

Ο στρατιώτης πυροβολεί πολλές φορές, και ξαφνικά, στρέφει τον όπλο προς την κάμερα. Το φιλμ τελειώνει εκεί – κι έτσι τελείωσε και η ζωή του Αχμέντ Σαμίρ Ασέμ.

Ο 26χρονος φωτορεπόρτερ δούλευε για την εφημερίδα της Αιγύπτου Al-Horia Wa Al-Adala και ήταν μεταξύ των 51 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους που διαδήλωνε έξω από τη Φρουρά. Ο Assem έπεσε νεκρός ενώ έβγαζε φωτογραφίες το κτήριο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου πιστεύεται πως κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο φωτορεπόρτερ που βιντεοσκόπησε τον θάνατό του Facebook Twitter
Ο Αχμέντ Σαμίρ Ασέμ

Η είδηση του θανάτου του κυκλοφόρησε μόλις εντοπίστηκαν η ματωμένη του κάμερα και το κινητό τηλέφωνο.

«Γύρω στις 6 ήρθε ένας άνδρας έφτασε με μια κάμερα γεμάτη αίματα και μας είπε ότι ένας από τους συναδέλφους μου είχε τραυματιστεί», δήλωσε ο Αχμέντ Αμπου Ζειντ επικεφαλής πολιτιστικού της εφημερίδας Al-Horia Wa Al-Adala όπου εργαζόταν ο φωτορεπόρτερ. «Λίγη ώρα αργότερα έμαθα ότι ο Αχμέντ δέχθηκε πυροβολισμό από ελεύθερο σκοπευτή στο μέτωπο ενώ βιντεοσκοπούσε ή τραβούσε φωτογραφίες στην οροφή κτιρίου. Η κάμερα του Αχμέντ ήταν η μοναδική που κατάγραψε το όλο περιστατικό», συμπλήρωσε ο Ζειντ. «Η κάμερα του Αχμέντ θα παραμείνει ως αποδεικτικό στοιχείο όλων των παραβιάσεων που έχουν διαπραχθεί».

Και άλλοι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν μιλήσει στη Daily Telegraph, έχουν περιγράψει ελεύθερους σκοπευτές σε κτήρια με θέα την περιοχή, η οποία βρίσκεται σε μια ζώνη που κυριαρχείται από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια