Απεργία της ΓΣΕΕ

Αίγυπτος: Ρομπότ που μπορεί να κάνει τεστ για κορωνοϊό δοκιμάζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Αίγυπτος: Ρομπότ που μπορεί να κάνει τεστ για κορωνοϊό δοκιμάζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο Facebook Twitter
Το Cira-3 δοκιμάζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Κάιρο (Πηγή φωτό EPA)
0

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αίγυπτο γίνεται δοκιμαστική χρήση ενός ρομπότ που μπορεί να κάνει τεστ για κορωνοϊό, να πάρει τη θερμοκρασία ασθενών και να τους προειδοποιήσει σε περίπτωση που δεν φορούν μάσκα.

Ο Μαχμούντ ελ- Κομί, που σχεδίασε το Cira-03, λέει πως το ρομπότ μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της έκθεσης στη μόλυνση και να αποτρέψει τη μετάδοση του ιού.

Το ρομπότ του, το οποίο είναι τηλεχειριζόμενο, μπορεί να πάρει δείγμα αίματος, να κάνει ηχοκαρδιογράφημα και ακτινογραφίες και παρουσιάζει στους ασθενείς τα αποτελέσματα, μέσω της οθόνης που έχει στο «στήθος» του.

«Προσπάθησα να κάνω το ρομπότ να μοιάζει πιο ανθρώπινο, προκειμένου ο ασθενής να μην το φοβάται. Έτσι ώστε να μην νιώθουν ότι είναι σαν ένα κουτί που τους πλησιάζει», δήλωσε ο εφευρέτης.

«Υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους ασθενείς. Είδαν το ρομπότ και δεν το φοβήθηκαν. Αντιθέτως, υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, γιατί το ρομπότ είναι πιο ακριβές από τον άνθρωπο», συμπλήρωσε μιλώντας στο Reuters.

Το Cira-3 κάνει το τεστ για κορωνοϊό «κρατώντας» το σαγόνι του ασθενούς ενώ εκτείνει στο στόμα τους ένα βραχίονα με μια «μπατονέτα».

Αίγυπτος: Ρομπότ που μπορεί να κάνει τεστ για κορωνοϊό δοκιμάζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο Facebook Twitter
Το ρομπότ μπορεί να πάρει δείγμα για τεστ κορωνοϊού (Πηγή φωτό ΕPA)

Ο Αμπού Μπακρ Ελ- Μίχι, του ιδιωτικού νοσοκομείου στο Κάιρο όπου γίνεται η δοκιμαστική χρήση του ρομπότ, είπε ότι το χρησιμοποιούν για τη μέτρηση της θερμοκρασίας των «ύποπτων» περιστατικών για κορωνοϊό.

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ