Υποβάθμισε την Ιταλία ο Standard & Poors

Υποβάθμισε την Ιταλία ο Standard & Poors Facebook Twitter
3

Σε «ΒΒΒ» από «ΒΒΒ +» υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors την Ιταλία με αρνητική μάλιστα προοπτική, δημιουργώντας ανησυχίες στη χώρα για την πορεία της οικονομίας. Όπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, λείπουν μόλις δύο ακόμη αρνητικά βήματα αξιολόγησης για να γίνει η Ιταλία, μια χώρα όπου οι επενδυτές δεν έχει νόημα να επενδύσουν.

"Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι περίπλοκη, η Ιταλία με το χρέος τόσο ψηλά παραμένει υπό επιτήρηση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Enrico Letta. Η ιταλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 1,9% ενώ ο Standard & Poors εκτιμά ότι το χρέος της χώρας θα ανέλθει στο τέλος του χρόνου στο 129% του ΑΕΠ.

Η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών ήταν, ότι αυτή η αξιολόγηση είναι μια επιλογή που έχει ήδη ξεπεραστεί από τα γεγονότα, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τα πιο πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αυτό είναι πολύ κακό νέο για μας. Γιατί αν δεν μπορούν να δανειστούν (με 4,5%) αυτοί που μας δανείζουν (με 2%) το ερώτημα αν θα πάμε για δουλειά ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι θα είναι ακαδημαϊκό.
τεμπεληδεs,χαραμοφαηδεs και κοπροσκυλα και οι ιταλοι εργαζομενοι!una faccia,una razza δεν λενε?επισηs θελω να ...καταγγειλω οτι οι ιταλοι εργαζομενοι δεν πανε για δουλεια ανασφαλιστοι με 2,5-3 ευρω την ωρα στιs πιτσαριεs τηs ναποληs και τουs αμπελωνεs τηs τοσκανηs και προτιμανε να πινουν καφε!