Γαλλία: Δεύτερη επίθεση με μαχαίρι μέσα σε λίγες ώρες, στη Αβινιόν - Ένοπλος φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Γαλλία: Δεύτερη επίθεση με μαχαίρι μέσα σε λίγες ώρες, στη Αβινιόν - Ένοπλος φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σήμερα στη Γαλλία μέσα σε λίγες ώρες, αυτή την φορά στην Αβινιόν, λίγη ώρα μετά το τριπλό φονικό κοντά σε καθεδρικό ναό της Νίκαιας. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας ύποπτος με μαχαίρι φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» και επιτέθηκε σε αξιωματικούς της αστυνομίας στην νοτιοανατολική πόλη της Γαλλίας. Ο άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς. 

Το πρωί, στη Νίκαια, ένας άλλος άνδρας αποκεφάλισε μία γυναίκα και δολοφόνησε ακόμα δύο, τραυματίζοντας αρκετούς κοντά στην εκκλησία της Notre Dame. Ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι και ο φύλακας της εκκλησίας. 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ ο δράστης έχει ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς δέχτηκε πυρά αστυνομικών και στην συνέχεια συνελήφθη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi ανακοίνωσε πως όλες οι εκκλησίες της πόλης θα κλείσουν και έκανε έκκληση για επιφυλακή και επιπλέον προστασία σε εθνικό επίπεδο. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Gabriel Attal δήλωσε πως η Γαλλία δεν θα απαρνηθεί ποτέ «τις αρχές και τις αξίες της» σχετικά με την ελευθεροτυπία και την μάχη απέναντι στον ισλαμικό εξτρεμισμό. 

Επίθεση και στο γαλλικό προξενείο στη Σαουδική Αραβία

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας συνελήφθη στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αφού μαχαίρωσε φρουρό στο γαλλικό προξενείο, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας συνελήφθη ενώ ο φρουρός τραυματίστηκε από την επίθεση.

Όπως αναφέρει το Sky News Arabia, ο φρουρός τραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο. Νοσηλεύεται και η ζωή του δεν κινδυνεύει, είπε η Γαλλική Πρεσβεία. Ο ύποπτος που συνελήφθη είναι Σαουδάραβας πολίτης πρόσθεσε η πρεσβεία. «Ο επιτιθέμενος συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας αμέσως μετά την επίθεση. Ο φρουρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν κινδυνεύει».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ