«Ο Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη» για την ΕΡΤ.

«Ο Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη» για την ΕΡΤ. Facebook Twitter
4

Σε έρθρο του στην Liberation, ο Eric Decouty, αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας, ξεκινά αναφέροντας ότι στην αρχή ήταν η βία, αυτή της μαύρης οθόνης και των 2700 εργαζομένων που «πετάχτηκαν»  στο δρόμο, νύχτα. Η βία της  κρατική τηλεόρασης που «έσβησε» με μία απλή πολιτική απόφαση, που πάρθηκε κρυφά και εκτελέστηκε όπως θα έκαναν στρατηγοί σε πραξικόπημα, σημειώνοντας επίσης ότι «είναι θεμιτό να αναρωτηθούμε πως επιλέχθηκε μια τέτοια κτηνωδία ...»

Ο Decouty συνεχίζει αναφέροντας την γνωμη του για τον ρόλο του Έλληνα πρωθυπουργού.

 

Αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη. Επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εκείνος που ενήργησε χωρίς καν να  διαβουλευθεί με τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού. Επίσης σημειώνει ότι είναι αυτός που ανέλαβε τον κίνδυνο να αφυπνίσει την οργή του λαού του, έχοντας πολλές απώτερες πολιτικές σκέψεις, μεσα απο μια πραγματική δέσμευση στην δημοσιονομική πειθαρχία.

 

 

Ο Σαμαράς, ο οποίος εδώ και μήνες έχει καταστεί ανίκανος να θεσπίσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε και ο οποίος δεν είναι σε θέση να πείσει ούτε έναν επενδυτή για τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικοποιήσεων, που έχει δεσμευτεί, πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του, σύμφωνα με τον Decouty.

 

 

Κατά τον διακεκριμένο δημοσιογράφο, αυτές οι ευθύνες του Σαμαρά, δεν μπορούν να απαλλάξουν την τρόικα, από τις δικές της. Αν και πιστεύει ότι είναι είναι απίθανο η Κομισιόν να εχει ανοιχτά ζητήσει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η πολιτική της λιτότητας όμως που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι μία από τις αιτίες.

 

 

 Η υπόθεση της ΕΡΤ πρέπει να επιτρέψει στους Ευρωπαίους να αναλογιστούν την απειλή  που φέρνει αυτή η τυφλή λιτότητα στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας τους, σημειώνει. Η ευαισθητοποίηση που ευαγγελίζεται το ΔΝΤ και ο José Manuel Barroso, δεν είναι πια αρκετή. Το δόγμα αυτό πρέπει σαφώς να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ