Μεγάλες διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Βραζιλία Facebook Twitter
1

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα στη Βραζιλία, οι μεγαλύτερες των τελευταίων 20 ετών-από πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για τις ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομική βία και την κυβερνητική διαφθορά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της χώρας με στόχο να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με την οικονομία της χώρας, τον υψηλό πληθωρισμό και την έξαρση των εγκλημάτων βίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πριν από ένα περίπου μήνα, άρχισαν οι πρώτες μικρές αντιδράσεις με αφορμή την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία του Σάο Πάολο. Στη συνέχεια οι μικρές αυτές διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών, καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε βία για να διαλύσει τις αρχικές μικρές κινητοποιήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα στο Σάο Πάολο, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών. Περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων και 15 δημοσιογράφων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM