Ο υδάτινος εφιάλτης εξακολουθεί να σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη

Ο υδάτινος εφιάλτης εξακολουθεί να σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη Facebook Twitter
0

Στην Γερμανία, η υπερχείλιση του Ελβα ανάγκασε 36.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας – Ανχαλτ 8.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με λεωφορεία, φορτηγά, ακόμα και με τανκς από την πόλη Ακεν, μετά την κατάρρευση φράγματος.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην πόλη του Μαγδεμβούργου, εκεί όπου η στάθμη του Έλβα έφτασε τα 7,5 μέτρα με όριο επιφυλακής τα τρία.

Στην Πολωνία, το μεγαλύτερο κομμάτι της Βαρσοβίας, έχει καλυφθεί από τόνους νερού. Ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας πλημμύρισε και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη, προκειμένου να σώσουν δεκάδες οδηγούς που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητα τους.

Στην Ουγγαρία, η χώρα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η στάθμη του Δούναβη, έφτασε τα 9 μέτρα, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 500 χρόνια. Περισσότεροι από 1300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ 44 δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Με εντολή του Πρόεδρου της χώρας Βίκτορ Ορμπάν, ενισχύονται περαιτέρω τα φράγματα γύρω από την Βουδαπέστη, αφού τα ορμητικά νερά του Δούναβη απειλούν την καρδιά της πρωτεύουσας.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM