Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά επισήμως το «ουδέτερο ον»

Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά επισήμως το «ουδέτερο ον» Facebook Twitter
16

Εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία αναγνώρισε για πρώτη φορά στην ιστορία επισήμως το τρίτο φύλο, στο δικαίωμα δηλαδή του ατόμου να μην επιθυμεί να ταυτίζεται είτε με το ανδρικό είτε με το γυναικείο φύλο αλλά να θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως ουδέτερο ον.

Η απόφαση αυτή-που αφορούσε έναν 52χρονο- ανατρέπει τον ισχύοντα νόμο βάσει του οποίου όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες έπρεπε να αναγράφονται στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου με το ένα ή με το άλλο φύλο.

Ο 52χρονος  Νόρι, διεκδίκησε το δικαίωμα να είναι ένα ουδέτερο ον το 2010, και τότε η κυβέρνηση του αναγνώρισε το δικαίωμα να αναγράφεται στα πιστοποιητικά ως «αορίστου γένους» (sex not specified). Όμως λίγο αργότερα έλαβε επιστολή από το Ληξιαρχείο που τον πληροφορούσε ότι έγινε λάθος και δεν μπορούσε να είναι «ουδέτερο ον». Ο ίδιος είπε ότι στο μήνα που προηγήθηκε της επιστολής δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά δημιουργήθηκε όταν η υπόθεση του έλαβε διαστάσεις μέσω των ΜΜΕ.

Ο Νόρι προσέφυγε τότε στο Εφετείο το οποίο έκρινε ότι «αν το εξετάσουμε σημασιολογικά, ο όρος "φύλο" δεν έχει αποκλειστικά διπλή έννοια, δηλαδή αρσενικό ή θηλυκό».

 «Δεν υπάρχουν πολλοί από μας, ο νόμος όμως πρέπει να ισχύει για όλους», ήταν το σχόλιο του 52χρονου.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Υπάρχουν άνθρωποι με γενετικές ανωμαλίες που αφορούν το φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ντε και καλά ένας άνθρωπος που έχει χαρακτηριστικά και των δύο φύλων θα πρέπει ντε και καλά να προσδιοριστεί άρρεν ή θήλυ για να χωρά στο μυαλουδάκι μας. Επειδή λόγω σπουδών διαβάζω παθολογίες κλ.π. κλ.π. για σκεφτείτε όλοι εσείς που τόσο εύκολα κρίνετε να κάνετε ένα χαριτωμένο παιδάκι το οποίο την πρώτη μέρα στο μαιευτήριο σας ανακοινώνουν ότι έχει και πέος και κόλπο, και στο μέλλον μάλλον θα έχει και στήθος και τρίχες και διάφορα άλλα προβλήματα ορμονικά. Φαντάσου, και να έχεις τον κάθε παπάρα, κουτοπόνηρο, ανθρωποφάγο, χωριάτη (με την χείριστη έννοια) να σε κρίνει…
Τι ακριβώς πας να κάνεις; ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;Και μετά πως θα βρούμε το άλλοθι μας να καταδικάσουμε το οτιδήποτε δεν μας αρέσει και διαφέρει από αυτό που μάθαμε να θεωρούμε φυσιολογικό;
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια παρέλαση. Ε διάολε δε πρέπει κάπως να διεκδικήσουν και αυτοί/ες/α τα δικαιώματά τους? Γιατί η κοινωνία είναι άπονη και δε τους καταλαβαίνει. Έχουν κ αυτοί δικαιώματα...στην τρέλα.Αλλά πως το είπαμε, αν δεν είσαι κούλ με το το οτιδήποτε, αν δεν αποδέχεσαι το οτιδήποτε του καθενός κ τα δικαιώματα του οποιούδήποτε να κάνει και να λέει ό,τι του καπνίσει τι είσαι....χρυσαυγίτης, α μπράβο. Αυτό ακριβώς. Αναρωτιέμαι τελικά πόσο πιο κάτω έχει, αν υπάρχει πάτος πουθενά ή θα πέφτουμε μέχρι κάποια στιγμή να σκάσουμε σαν καρπούζια κ να μας πάρει όλους ο διάολος.
Norrie is referred to by the gender-neutral pronouns "zie" (instead of he/she) or "hir" (instead of him/her).Οπότε, όχι, υποθέτω πως το ουδέτερο "το" (π.χ. το 52χρονο) δεν είναι η καλύτερη λύση (ούτε, φυσικά, 52χρονος/χρονη είναι ορθά).Οπότε ή συντάσεις την πρόταση αλλιώς, χωρίς γένηή χρησιμοποιείς τα ξενικά ή το "@" στις καταλλήξεις κ.λπ..Επίσης στην αγγλική το κείμενο έχει ως εξής:"I know there's not many of us, but the law has to be for everyone."και μεταφράζεται:«Δεν υπάρχουν πολλοί από μας, τέτοια περίεργα όντα, ο νόμος όμως πρέπει να ισχύει για όλους»«τέτοια περίεργα όντα»;;;what the fuck is wrong with you people? (επίσης neuter gender = ουδέτερο ον;;;εκτός κι αν δεν προσδιορίζεται ως ...άνθρωπος!)