Αλλαγή πλεύσης στη χερσόνησο της Κορέας

Αλλαγή πλεύσης στη χερσόνησο της Κορέας Facebook Twitter
0

Με την ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βορείου Κορέας, που διαβάστηκε στην τηλεόραση, η Πιονγκγιάνγκ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να διεξαχθούν συνομιλίες εξομάλυνσης των εμπορικών σχέσεων με την Σεούλ κι άξονα την κοινή ζώνη στην Καεσόνγκ.

Η αποδοχή του διαλόγου από την πλευρά της Νοτίου Κορέας σημαίνει ότι η Πιονγκγιάνγκ οφείλει πλέον, όπως δεσμεύτηκε, ν' αποκαταστήσει και τους διαύλους επικοινωνίας σε μία ένδειξη ουσιαστικής αποκλιμάκωσης της έντασης.

Από τον περασμένο Απρίλιο, η βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ παραμένει ανενεργή για πρώτη φορά στα 10 χρόνια λειτουργίας της, αν κι αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα για την Βόρεια Κορέα.

120 Νοτιοκορεάτες επιχειρηματίες απασχολούν 53.000 Βορειοκορεάτες εργάτες.

Η απόφαση της Πιονγκγιάνγκ ήταν απόρροια της έντασης, που δημιουργήθηκε με τη Δύση, μετά την πυρηνική δοκιμή της 12ης Φεβρουαρίου.

Ο νέος ηγέτης της χώρας αντέδρασε έντονα στην επιβολή νέων κυρώσεων, δοκίμασε τις αντοχές της διεθνούς κοινότητας κι απείλησε μ' επιθέσεις Ιαπωνία, Ν. Κορέα και τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή.

Παρά τις απειλές, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε κοινές ασκήσεις με το νοτιοκορεατικό στρατό.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM