Νέα επίθεση σε στρατιώτη από άγνωστο

Νέα επίθεση σε στρατιώτη από άγνωστο Facebook Twitter
0

Γάλλος στρατιώτης μαχαιρώθηκε στο επιχειρηματικό κέντρο του Παρισιού, την περιοχή Λα Ντεφάνς, από άγνωστο κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Ο δράστης διέφυγε και καταζητείται από τις αρχές.

Ο στρατιώτης περιπολούσε ένστολος το απόγευμα μαζί με άλλους δύο άνδρες, στο πλαίσιο του γαλλικού σχεδίου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατίας Vigipirate, όταν κάποιος τον πλησίασε από πίσω και τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

«Ζητάμε από τους στρατιώτες μας που κάνουν τη δουλειά τους σε δύσκολες συνθήκες, όπως όλοι γνωρίζουν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του γαλλικού σχεδίου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατίας Vigipirate, να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί. Επίσης θέλω να εκφράσω τις ευχές μου σε αυτόν το νέο άνθρωπο», είπε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την Αιθιοπία όπου βρίσκεται.

Ο στρατιώτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις αρχές το τραύμα δεν απειλεί τη ζωή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο ύποπτος φορούσε αραβικό ένδυμα κάτω από το μπουφάν του και είχε γενειάδα.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM