Ολοκληρώνονται οι έρευνες στην Οκλαχόμα

Ολοκληρώνονται οι έρευνες στην Οκλαχόμα Facebook Twitter
0

Στο τέλος του βαδίζει το έργο εντοπισμού τυχόν επιζώντων στα ισοπεδωμένα προάστια της Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετέχουν στο δύσκολο έργο, είναι κατά 98% σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν ούτε παγιδευμένοι αλλά ούτε και νεκροί μετά τις εξονυχιστικές έρευνες των διασωστών.

«Ξεκινήσαμε με μία βασική έρευνα χθες και μία δεύτερη αργότερα. Την ολοκληρώσαμε. Θα έλεγα ότι έγινε στα περισσότερα κτίρια, αυτοκίνητα και σπίτια. Σε όσα δεν προλάβαμε θα κάνουμε τώρα έρευνα για να είμαστε σίγουροι, δύο και τρεις φορές. Θα πάμε σε κάθε κατεστραμμένη περιουσία τουλάχιστον τρεις φορές πριν πούμε ότι τελειώσαμε» δήλωσε ο Γκάρι Μπερντ, επικεφαλής της πυροσβεστικής στο Μουρ.

Μετά και την εικόνα σύγχυσης που έδειξαν οι επιτελείς όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων, που ανέβηκε στους 91 νεκρούς πριν ανασκευάσουν στους 24 λόγω πολλαπλών καταμετρήσεων, η κυβερνήτης της Οκλαχόμα έκανε λόγο και για άλλο μπέρδεμα.

«Ξέρουμε ότι πτώματα μεταφέρθηκαν στο γραφείο του ιατροδικαστή. Μάθαμε όμως ότι ίσως να υπάρχουν πτώματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε τοπικά νεκροταφεία. Προσπαθούμε πραγματικά πολύ σκληρά να έχουμε μία ακριβή καταμέτρηση των ανθρωπίνων απωλειών κι ελπίζουμε να έχουμε πιο σαφή νούμερα» ανέφερε η Μέρι Φόλιν κυβερνήτης της Οκλαχόμα.

Επανεκτίμηση έγινε και ως προς το επίπεδο του τυφώνα το οποίο τελικά αναβαθμίστηκε στο ανώτατο με ανέμους της τάξης των 325 χλμ/ώρα και τεράστιες καταστροφές, που μπορεί να ξεπεράσουν τα 2,5 δις ευρώ.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM