ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Και άνδρες προχωρούν τώρα σε προληπτική αφαίρεση προστάτη

Και άνδρες προχωρούν τώρα σε προληπτική αφαίρεση προστάτη Facebook Twitter
3

Σε προληπτική αφαίρεση προστάτη προχώρησε Βρετανός μετά τη γνωστοποίηση της προληπτικής διπλής μαστεκτομής της Αντζελίνα Τζολί. Όπως γράφουν οι Times, ένας 53χρονος Βρετανός, πατέρας δύο παιδιών προχώρησε σε προληπτική προστατεκτομή καθώς σε εξετάσεις που έκανε βρέθηκε να έχει θετική γονιδιακή μετάλλαξη και  8,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο στον προστάτη. Ο Βρετανός επιχειρηματίας είχε συγγενή πρώτου βαθμού που είχε εκδηλώσει ανάλογο καρκίνο κι αυτό αύξανε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες.

Ο 53χρονος αποφάσισε να προχωρήσει στην προστατεκτομή, παρότι οι γιατροί του έλεγαν να κάνει και τον καθιερωμένο έλεγχο, πριν προχωρήσει στην αφαίρεση αφού η επέμβαση αυτή έχει πολλές φορές και ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως . η ακράτεια ούρων, η υπογονιμότητα αλλά και προβλήματα στη στύση.

Σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου», η βασική εξέταση που χρησιμοποιείται σήμερα για πρόωρη διάγνωση καρκίνου του προστάτη, το προστατικό αντιγόνο (PSA), ήταν αρνητική. Αρνητική ήταν και μαγνητική τομογραφία, όμως ο Βρετανός οδηγήθηκε στην επέμβαση αφαίρεσης επειδή στη βιοψία βρέθηκαν κάποια κύτταρα «ύποπτα» για να εξελιχθούν σε καρκινικά (προκαρκινικές αλλοιώσεις).

Ο ειδικός χειρουργός δρ Κίρμπαϊ εκτιμά πώς θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα οι άνδρες που έχουν θετικό το BRCA2 να αφαιρούν προληπτικά τον προστάτη τους, όπως ισχύει για τις γυναίκες που αφαιρούν προληπτικά το στήθος τους.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
οταν φοβασαι μην παθεις καρκινο , οτι και να κανεις στον τελος θα τον παθεις , μην τον βαζετε στη ζωη σας , κανουμε προληπτικες εξετασεις οταν πρεπει και ολα καλα.Στο κατω-κατω δεν ειναι δυνατον να βγαλεις ολα τα οργανα που ειναι πιθανο να τον εμφανισουν.Να ζησουμε σαν αρρωστοι για να πεθανουμε υγιεις. Φτανει αυτη η αρρωστιλα πια, ποτε θα μιλησουμε για κατι ομορφο;
Μπορεί όλα αυτά να γίνονται για καλό, αλλά δεν παύουν να μου θυμίζουν την φράση που μου έλεγε η μάνα μου όταν ήμουν μικρός και προσπαθούσα να φορτώσω την κακή συμπεριφορά μου (και τις ζημιές που έκανα) στο φίλο μου το Σπύρο"Δηλαδή, αν σου έλεγε ο Σπύρος να πας να πνιγείς, θα πήγαινες;"