Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κοροναϊού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (EPA)
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Ο Andrew Cuomo, ανακοίνωσε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 76 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στην πολιτεία από νωρίς το Σάββατο το απόγευμα και για τον λόγο αυτό κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Δεν συστήνω ηρεμία. Αλλά να δούμε την πραγματικότητα» είπε ο Cuomo. «Προτρέπω να δούμε την πραγματικότητα, προτρέπω μια πραγματική απάντηση, σε αντίθεση με μια συναισθηματική απάντηση».

Ωστόσο, ο Cuomo διαμαρτυρήθηκε ότι πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης δεν ακολουθούν τις απαιτήσεις που καλούν σε κατ' οίκον περιορισμό, λέει όμως ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα αποδεσμεύσει 30 εκατ. δολ. που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές και την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για τους εργαζόμενους, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Cuomo, ο οποίος περιέγραψε νωρίτερα τον ιό ως «γρίπη με στεροειδή» επισήμανε βέβαια, ότι «περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από τη γρίπη παρά από κοροναϊό».

Με πληροφορίες από τον Guardian/FOX news

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM