Με λεφτά για ανθρωπιστική βοήθεια θα καλυφθούν στρατιωτικά έξοδα

Με λεφτά για ανθρωπιστική βοήθεια θα καλυφθούν στρατιωτικά έξοδα Facebook Twitter
0

Το Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας εντατικοποιεί την εκστρατεία του ώστε να απορροφήσει αρκετά εκατομμύρια λίρες από τον προϋπολογισμό της Βρετανίας για την ανθρωπιστική βοήθεια, προτείνοντας την πληρωμή πτήσεων, ναυτικών περιπόλων και περιπολιών αλλά και πανοπλιών από το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DfID) της χώρας.

Έγινε ακόμη και μια πρόταση για συνεισφορά από το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης και στο κόστος των νέων αεροπλανοφόρων του Βασιλικού Ναυτικού, με την αιτιολογία ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε ειρηνευτικές εκστρατείες και θα βοηθήσουν στην ανακούφιση περιοχών από φυσικές καταστροφές, η οποία αργότερα αποσύρθηκε.

Οι συνομιλίες μεταξύ των αξιωματούχων των δύο τμημάτων συνεχίζονται και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, με το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης να δηλώνει ότι δεν του περισσεύουν χρήματα, αλλά ότι είναι ανοικτό σε νέες ιδέες εφόσον αυτές συμμορφώνονται με  τους υπάρχοντες νόμους που διέπουν την διαχείριση του προϋπολογισμού του. Η ένταση μεταξύ των δύο τμημάτων έρχεται σε μια εποχή που τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα προσπαθούν με δυσκολία να πετύχουν τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας στις περικοπές περίπου £11.5 δις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ