Παρατείνεται η κράτηση του Μουσάραφ

Παρατείνεται η κράτηση του Μουσάραφ Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, θα παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση στην κατοικία του, κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών του Μαΐου, ύστερα από σημερινή απόφαση δικαστηρίου της χώρας.

Ο Περβέζ Μουσάραφ επέστρεψε στο Πακιστάν πριν από περίπου ένα μήνα, έπειτα από τετραετή εξορία, με στόχο να λάβει μέρος στις εκλογές της 11ης Μαΐου, όμως ο επαναπατρισμός του δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τα σχέδια του και έκτοτε βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία και ερευνά τη συμμετοχή του στη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού, Μπεναζίρ Μπούτο.

Να σημειωθεί ότι ο άλλοτε πρόεδρος του Πακιστάν τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό στις 4 Μαΐου, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των παράνομων συλλήψεων δικαστικών λειτουργών το 2007, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η παράταση της προσωρινής κράτησής του ως τις 14 Μαΐου, με αφορμή αυτή τη φορά τη δολοφονία της Μπούτο.

Όσον αφορά την πολυπόθητη, για τον ίδιο, συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές, απορρίφθηκε άμεσα από την αρμόδια επιτροπή με την αιτιολογία ότι »παραβίασε το Σύνταγμα όταν ήταν πρόεδρος της χώρας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM