Τώρα: Η Κύπρος ενέκρινε το μνημόνιο

Τώρα: Η Κύπρος ενέκρινε το μνημόνιο Facebook Twitter
0

Update 19.25: Mε 29 ψήφους υπέρ, 27 κατά και καμιά αποχή, εγκρίθηκε το Μνημόνιο από την Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής. Σύμφωνα με το sigmalive.com, «ναι»  ψήφισαν ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης. Το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Νίκος Κουτσού τάχθηκαν εναντίον. Έξω από τη βουλή σημειώνονται επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων που ζητάνε να απορριφθεί το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση.


Προηγούμενη ανάρτηση:

Άλλο ένα πολιτικό θρίλερ αναμένεται απόψε στην Κύπρο, όπου η βουλή θα συνεδριάσει για να επικυρώσει τη δανειακή σύμβαση. Η επικύρωση της σύμβασης εξαρτάται από μία μόνο ψήφο μετά την απόφαση χθες της ΕΔΕΚ, με μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία, να πει όχι στο μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά του μνημονίου και υπέρ της εξόδου από το ευρώ τάχθηκε με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ. Αυτό σημαίνει ότι οι αρνητικές ψήφοι του κόμματος της αριστεράς (19) με αυτές της ΕΔΕΚ(5) φτάνουν τις 24.

Κατά του μνημονίου  έχουν ταχθεί, επίσης, ταχθεί σύμφωνα με τα Νέα, ο βουλευτής των Οικολόγων, Γ.Περδίκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζ.Κουλίας και ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Ν.Κουτσού. Σύνολο: 27

Στην πλευρά της κύρωσης του μνημονίου αναμένεται να ταχθούν με την ψήφο τους οι 20 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, οι 8 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δ.Συλλούρης.

Αυτό σημαίνει ότι η επικύρωση ή μη του μνημονίου από την κυπριακή βουλή εξαρτάται από μία μόνο ψήφο και οι ισορροπίες είναι εύθραυστες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM