Μιλά η γυναίκα που δοκίμαζε το φαγητό του Χίτλερ

Μιλά η γυναίκα που δοκίμαζε το φαγητό του Χίτλερ Facebook Twitter
6

Η Margot Woelk αποκάλυψε το μυστικό της για πρώτη φορά σε έναν τοπικό δημοσιογράφο του Βερολίνου πριν από λίγους μήνες. Από τότε το ενδιαφέρον για την ιστορία της εκτοξεύθηκε: δάσκαλοι σχολείων της έγραψαν και ζήτησαν φωτογραφίες και αυτόγραφα, ώστε να ζωντανέψουν την ιστορία για τους μαθητές τους. Τώρα δημοσιεύτηκε και από το Ασοσιέϊτεντ Πρες.

Η Woelk, όταν ήταν περίπου 25 χρονών, πέρασε δυόμισι χρόνια ως μια από τις 15 νεαρές γυναίκες που δοκίμαζαν το φαγητό του Χίτλερ για να βεβαιωθεί ότι δεν ήταν δηλητηριασμένο, πριν σερβιριστεί στον αρχηγό των Ναζί στο αυστηρά φυλασσόμενο κέντρο διοίκησης, «Λημέρι του Λύκου», που βρισκόταν στη σημερινή Πολωνία, όπου πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων χρόνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ήταν χορτοφάγος. Δεν έφαγε ποτέ κρέας όσο ήμουν εγώ εκεί», είπε η Woelk. «Και ο Χίτλερ ήταν τόσο παρανοϊκός ότι οι Βρετανοί θέλουν να τον δηλητηριάσουν – γι' αυτό έβαζε 15 κορίτσια να δοκιμάσουν το φαγητό του πριν το φάει ο ίδιος».

Με την έλλειψη τροφίμων που αυξανόταν όσο συνεχιζόταν ο πόλεμος, η δοκιμή του φαγητού του Χίτλερ είχε τα πλεονεκτήματά του: «Το φαγητό ήταν υπέροχο, μόνο τα καλύτερα λαχανικά, σπαράγγια, πιπεριές, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Και πάντα μαζί με μια μερίδα ρύζι ή μακαρόνια», θυμάται. «Αλλά αυτός ο συνεχής φόβος – είχαμε ακούσει τις φήμες περί δηλητηρίασης και ποτέ δε μπορούσαμε να απολαύσουμε το φαγητό. Πάντα φοβόμασταν ότι θα είναι το τελευταίο μας γεύμα».

Η χήρα πλέον Woelk αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της στο τέλος της ζωής της, γιατί την είχε θάψει λόγω ντροπής και λόγω φόβου δίωξης για το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τους Ναζί, αν και επιμένει ότι ποτέ δεν ήταν μέλος του κόμματος. Δεν είπε την ιστορία ούτε στον άντρα της, ακόμα και όταν έμαθε ότι οι Ρώσοι είχαν πυροβολήσει τα υπόλοιπα 14 κορίτσια.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν κάνω καθόλου πλάκα! Κάτι τέτοια ακούω κάθε φορά που πάω να γίνω χορτοφάγος!! Το έχω ακούσει από ακραίους χορτοφάγους οι οποίοι μεταξύ άλλων πιστεύουν «ότι η κρεοφαγία επιβαρύνει το κάρμα της ανθρωπότητας, γεμίζει το αστρικό σώμα αρνητικότητα, επιθετικότητα, από το φόβο του προς σφαγή ζώου και ότι γενικώς προκαλεί εξαγρίωση και προσκόλληση στον κόσμο των κατώτερων ζωικών ενστίκτων, ότι το κρέας είναι χαμηλότερων ενεργειακών δονήσεων και κατά συνέπεια επηρεάζει τοιουτοτρόπως τις ενεργειακές δονήσεις αυτού που το καταναλώνει και ότι εξέλιξη της ανθρωπότητας θα είναι η μεταταστροφή της στην ολική φυτοφαγία».