ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πέθανε ο Richie Havens

Πέθανε ο Richie Havens Facebook Twitter
0

Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών ο Αμερικανός τραγουδιστής της φολκ μουσικής Richie Havens.

«Το πρακτορείο Ρουτς εκπροσώπησε τον Richie Havens επί πολλά έτη και είναι στη δυσάρεστο θέση να ανακοινώσει ότι ο διάσημος καλλιτέχνης απεβίωσε στις 22 Απριλίου του 2013», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πρακτορείου με το οποίο συνεργαζόταν ο γνωστός καλλιτέχνης.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν το 1941, ήταν το πρώτο παιδί μιας 9μελούς οικογένειας. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο Γκρίνουιτς Βίλατζ γράφοντας ποίηση, ζωγραφίζοντας και ακούγοντας φολκ μουσική στα κλαμπ της περιοχής.

Ξεκίνησε  ως μουσικός στα 20 χρόνια του ενώ τον καθιέρωσε η εμφάνιση στο Woodstock, το '68, όπου άνοιξε το φεστιβάλ και έμεινε στην σκηνή για πάνω από τρεις ώρες, μετά από παράκληση των διοργανωτών, καθώς είχαν αργήσει οι άλλοι καλλιτέχνες.

Εκεί γνώρισε την αποθέωση με μία επί τόπου διασκευή του παραδοσιακού γκόσπελ τραγουδιού «Motherless Child», το οποίο μετονόμασε σε «Freedom».

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δραστηριότητα, με καμπάνιες για το περιβάλλον και τους ωκεανούς, ενώ πέρισυ γνωστοποίησε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι θα σταματήσει, λόγω υγείας, τις ζωντανές εμφανίσεις.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ