Η Ισπανία βουλιάζει κι άλλο στην κρίση

Η Ισπανία βουλιάζει κι άλλο στην κρίση Facebook Twitter
0

Ήδη 5 χρόνια στη δίνη της κρίσης, με την ανεργία να σπάει συνεχώς ρεκόρ και τα προγράμματα λιτότητας να επιφυλάσσουν μόνο νέες μεγαλύτερες περικοπές, η Ισπανία μαθαίνει ότι έχει μπροστά της κι άλλα δυσάρεστα. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι η εικόνα της ισπανικής οικονομίας θα είναι ζοφερή και τα επόμενα χρόνια καθώς εκτιμάται ότι η ύφεση θα είναι πιο οξεία φέτος και η ανεργία θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Όλες οι προβλέψεις του ΔΝΤ έχουν επιδεινωθεί. Η ανεργία από 25,1%, θα αυξηθεί στο 27%, και θα μειωθεί το 2014 στο 26,5%. Η ύφεση θα είναι στο 1,6% φέτος τρία δέκατα υψηλότερη από τις προβλέψεις του φθινοπώρου. Κι αν έρθει η ανάπτυξη το επόμενο έτος, αυτή θα είναι πολύ δειλή, κοντά στο 0,7%. Μόνο για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

Η El Pais που έχει αυτή την είδηση ως πρώτο θέμα στη διαδικτυακή της έκδοση και όχι το σοκ της Βοστόνης, αναφέρει τη γνώμη ειδικών που λένε ότι η κατάσταση βελτιώθηκε με τη βοήθεια στις τράπεζες από την ΕΚΤ, όμως η λεγόμενη πραγματική οικονομία παραμένει σε καταθλιπτική κατάσταση. Δουλειές δεν ανοίγουν και το χρέος κλιμακώνεται. Η χαμένη δεκαετία για την Ισπανία μπορεί να παραταθεί αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM