Σκάνδαλο τύπου «Watergate» στη Βουλγαρία

Σκάνδαλο τύπου «Watergate» στη Βουλγαρία Facebook Twitter
0

[Επάνω ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Σοτίρ Τσάτσαροφ]

Λίγο πριν τις εκλογές στη γειτονική Βουλγαρία ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών συνταράσσει την πολιτική σκηνή της χώρας, σύμφωνα με το Έθνος.

Στοιχεία για παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων του τέως προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ και του διαδόχου του Ρόσεν Πλέβνελιεφ, της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και άλλων Βούλγαρων αξιωματούχων, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.

Ο Στανίσεφ ανήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου στις 28 Μαρτίου, ότι έχει παραδώσει στην Γενική Εισαγγελία σχετική ανυπόγραφη επιστολή, που έφτασε στα χέρια του, εξαιτίας των πολυάριθμων συγκεκριμένων στοιχείων και της λεπτομερούς περιγραφής διάφορων περιπτώσεων παράνομων υποκλοπών, τις οποίες φέρεται να πραγματοποιούσαν υπάλληλοι του βουλγαρικού υπουργείου με κινητή μονάδα της αρμόδιας διεύθυνσης, εξοπλισμένη με όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα.

Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Σοτίρ Τσάτσαροφ διέταξε την ανάκριση πέντε υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών -συνταξιούχων και εν ενεργεία- προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ανάμειξή τους σε παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές που αφορούν πολιτικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες και άλλους σημαντικούς παράγοντες της Βουλγαρίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα στη Σόφια, ο κ. Τσάτσαροφ ανήγγειλε τα βασικά αποτελέσματα της έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν στοιχεία τουλάχιστον για αμέλεια κατά την ανάθεση, την πραγματοποίηση και την καταγραφή των στοιχείων από τις υποκλοπές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία καλωσόρισε τα δύο νέα πάντα του ζωολογικού κήπου της Μαδρίτης

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία καλωσόρισε τα δύο νέα πάντα του ζωολογικού κήπου της Μαδρίτης

Ο Τζιν Σι και η Ζου Γιου έφτασαν από την Κίνα στον ζωολογική κήπο της Μαδρίτης στις 29 Απριλίου - Το γιγάντια πάντα είναι οι καλύτεροι «πρέσβεις» του Πεκίνου στο εξωτερικό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βουλευτής απειλεί την Ουκρανία με «ασύμμετρη απάντηση» αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση με όπλα των ΗΠΑ

Διεθνή / Βουλευτής απειλεί την Ουκρανία με «ασύμμετρη απάντηση» αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση με όπλα των ΗΠΑ

Ο Ρώσος βουλευτής Καρταπόλοφ είπε ότι η απόφαση του Μπάιντεν να επιτρέψει περιορισμένες πυραυλικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας με αμερικανικά όπλα δεν θα επηρεάσει την εισβολή
NEWSROOM
Γαλλία: Το Ελιζέ ανακοίνωσε πως η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί στην επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

Διεθνή / Γαλλία: Το Ελιζέ ανακοίνωσε πως η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί στην επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι κανένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν έχει προσκληθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την απόβαση στην Νορμανδία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ