Δεν ήταν άπληστη και ήξερε να περιμένει: Να γιατί πέτυχε η Amazon!

Δεν ήταν άπληστη και ήξερε να περιμένει: Να γιατί πέτυχε η Amazon! Facebook Twitter
0

Η επιστολή που έστειλε η εταιρία Amazon σε όλους της μετόχους της, θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε αμερικανική εταιρία, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

Η επιστολή του διευθυντή της Amazon Jeff Bezos περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία εκτελεί τις εργασίες τηςκαι θα πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλες εταιρίες. Η κεντρική ιδέα είναι να θυσιαστούν τα κέρδη από τη φετινή χρονιά με στόχο να γινουν επενδύσεις στους τομείς που αφορούν την ενίσχυση της αφοσίωσης και διατήρησης του κοινού και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, κινήσεις που θα αποδώσουν μεγαλύτερα κέρδη στα επόμενα χρόνια.

Σήμερα οι περισσότερες εταιρίες λειτουργούν με γνώμονα το άμεσο κέρδος. Σύμφωνα με την επιχειρησιακή κουλτούρα της Αμερικής οι εταιρίες υπάρχουν για να αποφέρουν κέρδη στους ιδιοκτήτες τους, όσα περισσότερα γίνεται στο συντομότερο δυνατό διάστημα, οπότε κάθε απόφαση λαμβάνεται πάνω σε αυτή τη λογική.

Στο βωμό του άμεσου κέρδους, οι εταιρίες θυσιάζουν τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, την εξυπηρέτηση πελατών, την ποιότητα των προϊόντων τους και την αποζημίωση των εργαζομένων τους. Η εμμονή στο άμεσο κέρδος είχε ως αποτέλεσμα η αμερικανική οικονομία να περιπέσει σε μια κατάσταση μη-υγιή και πλήρως αποσταθεροποιητική.

Τα κέρδη των εταιριών είναι μεγαλύτερα από ποτέ άλλοτε, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων είναι μικρότεροι από ποτέ άλλοτε. Παράλληλα, το ποσοστό των ενηλίκων που εργάζεται είναι το μικρότερο από κάθε άλλη φορά, από το 1970 και μετά.

Η Amazon από την άλλη, εδώ και 17 χρόνια, θέτει ως προτεραιότητα τον πελάτη και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Έχει επανειλημμένα μειώσει τις τιμές της και έχει επενδύσει σε τεχνολογία και σε πρακτικές που εκτιμώνται θετικά από τους πελάτες και δημιουργούν αφοσίωση και εμπιστοσύνη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM