Κύμα επιθέσεων σε πόλεις του Ιράκ

Κύμα επιθέσεων σε πόλεις του Ιράκ Facebook Twitter
0

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε σημείο ελέγχου στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους 17, ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Δύο οχήματα κατάφεραν να φθάσουν στην είσοδο του αεροδρομίου της Βαγδάτης και έμειναν εκεί σταθμευμένα. Ενώ πραγματοποιούσαμε έλεγχο ρουτίνας, τα δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο. Δύο επιβάτες που μετέβαιναν στο αεροδρόμιο σκοτώθηκαν", είπε αστυνομική πηγή.

Την ίδια ώρα, ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας σε νεότερο απολογισμό τους, ανακοίνωναν ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 172 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε κύμα επιθέσεων που είχε συγκλονίσει λίγο νωρίτερα το Ιράκ. Μόνο στην πόλη Τουζ Χουρμάτου, 175 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, τρεις επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή έξι ανθρώπων και προκάλεσαν τον τραυματισμό 60 άλλων.

Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν στη Βαγδάτη, το πρωί την ώρα που οι Ιρακινοί μετέβαιναν στην εργασία τους, καθώς και στις πόλεις Νασιρίγια, Χίλα, Σαμάρα και Μπακούμπα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM