ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Πετάει» η δημοτικότητα της Μέρκελ

«Πετάει» η δημοτικότητα της Μέρκελ Facebook Twitter
1

Ενώ ο Ολάντ βλέπει τη δημοτικότητα του να γκρεμίζεται στη Γαλλία στο 27%, η Άνκελα Μέρκελ απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας στη δική της χώρα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD η Μέρκελ έχει τον μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής (68%) στην Γερμανία.

Ακολουθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%, η Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ (SPD) και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με 54%. Αμέσως μετά είναι ο  υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ με 32% και τελευταίος ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με 18%.

Ενισχυμένα εμφανίζονται και τα ποσοστά του κόμματος της Μέρκελ που φτάνουν το 41%, με τους Σοσιαλδημοκράτες στο 27%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14%, η Αριστερά με 8% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, με 4%.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρος στη δημοσκόπηση είναι αν θα πρέπει να επιτραπεί σε ΜΜΕ της Τουρκίας να παρακολουθούν μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου την δίκη για τις δολοφονίες δέκα ατόμων από νεοναζιστική οργάνωση. Σε ποσοστό 70% οι Γερμανοί λένε ναι στο τουρκικό αίτημα ενώ μόλις ένα 25% δεν το θεωρεί απαραίτητο.  

Πριν από μερικές ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μεσολάβησε προς τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε, έτσι ώστε δημοσιογράφοι, αλλά και Τούρκοι πολιτικοί να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη δίκη των γερμανών νεοναζί για τις ρατσιστικές δολοφονίες. Η δίκη θα αρχίσει στις 17 Απριλίου στο Μόναχο.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2006, οι νεοναζί φέρονται εμπλεκόμενοι σε δολοφονίες μίσους οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα, του Θεόδωρου Βουλγαρίδη, με το ίδιο όπλο και με τον ίδιο τρόπο: πυροβολισμός στο κεφάλι από κοντά. Ο άτυχος Βουλγαρίδης είχε εστιατόριο στο Μόναχο και δέχτηκε, όπως και οι Τούρκοι, απρόκλητα τη μοιραία σφαίρα.

1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Φανταστειτε τωρα, λεει,αν εμεις θα επιτρεπαμε σε μμε απο χωρες θυματων ρατσιστων- εγκληματιων της χωρας μας να παρακολουθουσαν τις δικες. Ας ξεκινησουμε τωρα να βριζουμε τους γερμανους σα ναζι κ προτεσταντες, λες κι αυτο θα μας κανει καλυτερους..