Επιστρέφει η Ρωσία στο Αφγανιστάν

Επιστρέφει η Ρωσία στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
0


Επιστρέφει η Ρωσία στο Αφγανιστάν Facebook Twitter

Ύστερα από απουσία 15 ετών από το Αφγανιστάν, η Ρωσία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη χώρα με βάσεις συντήρησης για ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, ύστερα από την επικείμενη αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων το 2014.

Όπως δήλωσε ο Σεργκέι Κοσέλεβ, επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας «η συντήρηση των οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών εξοπλισμών των Αφγανικών Δυνάμεων είναι  σημαντική» ενώ συμπλήρωσε ότι «οποιαδήποτε κλιμάκωση της κατάστασης στο Αφγανιστάν ύστερα από την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ το 2014, θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια της Ρωσία και άλλων ευρωπαϊκών εθνών.

Σύμφωνα με τους ρώσους αξιωματούχους, η Ρωσία πρέπει να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος όπως στο Βιετνάμ και να μη στείλει ρωσικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Η Ρωσία θα περιοριστεί στις εμπορικές της υποχρεώσεις και θα υπάρξει πρώτα συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

Την τελευταία δεκαετία, ο αμερικανικός στρατός δαπάνησε εκατομμύρια δολάρια στην εξαγορά όπλων και αεροσκαφών από την εταιρεία Rosoboronexport που είναι επίσημος εισαγωγέας του ρωσικού κράτους, ώστε να εξοπλίσει τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM