«Η Ρωσία πληρώνει τα μεγάλα σχέδια της Γερμανίας;»

«Η Ρωσία πληρώνει τα μεγάλα σχέδια της Γερμανίας;» Facebook Twitter
5

Στο πιο δημοφιλές άρθρο στην ιστοσελίδα της, η Ρωσική εφημερίδα Pravda, πάλαι ποτέ επίσημο όργανο του Κόμματος, τώρα φορέας πιο ελαφρών θεμάτων, αναφέρεται, με αφορμή την Κύπρο, στις προσπάθειες της Γερμανίας να κυριαρχήσει οικονομικά στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα γράφει ότι η Γερμανία ψάχνει χρήματα για τα μεγάλα γεωπολιτικά της σχέδια και επειδή το να τα πάρει από τους πολίτες είναι επικίνδυνο, έχει βάλει στο μάτι τη Ρωσία. Σημειώνει ότι οι ρωσογερμανικές σχέσεις δεν είναι στην καλύτερη εποχή τους λόγω της οικονομίας και των γεωπολιτικών παιχνιδιών καθώς οι Γερμανοί θέλουν να γίνουν από κάθε άποψη μια μεγάλη δύναμη. Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κυνηγάνε το ρωσικό γίγαντα Gazprom με έρευνα στα γραφεία του στη Γερμανία το 2011 και ξεκίνησαν αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της εταιρίας.

«Οι στόχοι της, έχουν ως ένα σημείο επιτευχθεί. Από το 2011, η ρωσική εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές για τους ευρωπαίους καταναλωτές - κατά κύριο λόγο μόνο στη Γερμανία. Η εξάρτηση της Ρωσίας από τους γερμανούς πελάτες είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δέχεται όρους.»

«Θέλουν να ηγεμονεύσουν στην Ευρώπη, θέλουν να υπαγορεύουν στους άλλους τους κανόνες του παιχνιδιού και το κάνουν ήδη, αλλά δεν θέλουν και να πληρώσουν,» γράφει η εφημερίδα. «Έτσι αποφάσισαν να φορολογήσουν τις κυπριακές καταθέσεις, ξέροντας ότι αυτό θα χτυπήσει ρώσους πολίτες και ρώσικες εταιρίες που έχουν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο. Έτσι και χρήματα θα βρουν και δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι Γερμανοί πολίτες.»

Πρέπει όμως να πληρώσουν για τους Κύπριους οι Γερμανοί πολίτες; αναρωτιέται η Pravda. «Με την πρώτη ματιά όχι. Αλλά αν η Γερμανία θέλει να έχει την Ε.Ε. ως εργαλείο επιρροής της, τότε η προσπάθεια αξίζει τα χρήματα.»

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει μια ενεργή εξωτερική πολιτική για να μετατρέψει τη Γερμανία σε Νο1 στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά πραγματοποιεί τη μετατόπιση της προς τα ανατολικά, όχι με τις φυλετικές θεωρίες του Αδόλφου αλλά με μια σειρά ενεργειών που ισχυρίζεται ότι είναι προς όφελος της Ευρώπης.

Μία από αυτές τις ενέργειες είναι η είσοδος της Κροατίας στην Ε.Ε. Δεν είναι αυτή η χώρα πλούσια αλλά είναι μια παραδοσιακή σύμμαχος της Γερμανίας που βοηθά στην επέκταση της στην Ευρώπη και δεν θα φωνάξει ποτέ εις βάρος της.  Η δεύτερη ενέργεια είναι η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Δεν είναι αμιγώς γερμανικό, αλλά η Ε.Ε. το ενισχύει οικονομικά αφού οι Γερμανοί έχουν συμφέροντα, παρότι ξέρουν ότι πρόκειται για βασίλειο των ναρκωτικών.

Η τρίτη ενέργεια είναι η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των μεταναστών στη Γερμανία. Και η τέταρτη ενέργεια του Βερολίνου είναι η αρνητική στάση απέναντι στη Ρωσία που προσπαθούν να κρύψουν πολλοί της γερμανικής ελίτ. Η πρόταση για φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο εκεί εντάσσεται. Στο να προσπαθήσει να αποδυναμώσει έναν ανταγωνιστή της στο πρόσωπο της Ρωσίας.

Οι Γερμανοί έχουν ένα μέσο πίεσης για τη χώρα μας, αλλά δεν είναι πάντα αρκετό. Το καλύτερο είναι να μεταμορφώσεις διαθέτοντας πόρους, έναν επικίνδυνο αντίπαλο σε πρόθυμo εταίρο.»

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ιστορικά να αναφερθεί ότι όσες φορές η Γερμανία τα έβαλε με τη ρώσικη αρκούδα , καταποντίστηκε... Και στο Β' παγκόσμιο πόλεμο αν και είχαν υπογράψει σύμφωνο μη επίθεσης , οι Γερμαναράδες το αθέτησαν και την πληρώσανε ακριβά. Και τότε είχαν πάρει το πρώτο στραπάτσο από νησί με ελληνικό πληθυσμό (Κρήτη)... Το ίδιο θα γίνει και τώρα ... Τα μέτωπα είναι όμοια .. Γερμανία από τη μία Αγγλοσάξονες (ας μη μιλάνε για την ώρα- είχαν και έχουν και αυτοί "συμφέροντα" στην Κύπρο) και Ρώσοι (και Κινέζοι;) από την άλλη.Η δε Ρωσία δε θα κάνει εύκολα πίσω λόγω φυσικού αερίου αλλά και λόγω της "δυσκολίας" στη Συρία... Δύο "δυσκολίες" είναι πολλές!
Η ανάλυση στο άρθρο έχει κάποια βάση, αλλά υπερβάλλει για την Γερμανία! Έχετε δει παραγωγό διανομέα Ενέργειας (Ρωσία) να "φοβάται" τον πελάτη (Γερμανία). Του κλείνει το διακόπτη και Φυσικό αέριο στη Γερμανία capout! Γκρεμίζεται η οικονομία της Γερμανίας σε 15 μέρες. Τι θα κάνει η Γερμανία? Θα σηκώσει αεροπλάνα? Έχετε δει τα καινούρια ρωσικά Sukoi? 500 δισ μεχρι το 2020 για παραγωγή πολεμικού εξοπλισμού θα διαθέσει η Ρωσία. Θα φοβηθεί την Γερμανία λέτε?δείτε το link http://www.onalert.gr/stories/O_Poytin_yposxetai_aney_prohgoymenoy_eksoplistiko_programma_os_apanthsh_se_HPA_kai_NATOΟ πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος των προεδρικών εκλογών Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε έναν "άνευ προηγουμένου" επανεξοπλισμό της χώρας που καθίσταται αναγκαίος λόγω κυρίως της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η επίσημη εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα. Ο Πούτιν θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , στο άρθρο του στην εφημερίδα που είναι αφιερωμένη σε στρατιωτικά θέματα. "Η εποχή απαιτεί μια πολιτική προσηλωμένη στην ανάπτυξη του συστήματος αεροπορικής και διαστημικής άμυνας της χώρας. Σε αυτό μας ωθεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας", γράφει ο Πούτιν. "Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο στρατό. Σύγχρονο, ικανό οποιαδήποτε στιγμή να κινητοποιηθεί', γράφει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας. "Βλέπουμε να ξεσπούν ασταμάτητα νέες τοπικές και περιφερειακές συγκρούσεις. Εμφανίζονται περιοχές αστάθειας, όπου το χάος συντηρείται και χειραγωγείται. Και βλέπουμε απόπειρες για να προκληθούν τέτοιου είδους συγκρούσεις σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας και αυτά των συμμάχων μας", προσθέτει ο Πούτιν επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που διατυπώνονται στη Ρωσία κατά των χωρών της Δύσης. "Βλέπουμε πόσο έχουν υποτιμηθεί και εκφυλιστεί οι αρχές του διεθνούς δικαίου", επισημαίνει την ώρα που η Ρωσία είναι ο βασικός υποστηρικτής της Δαμασκού απέναντι στις χώρες της Δύσης που καταγγέλλουν την καταστολή στη Συρία με χιλιάδες νεκρούς. "Υπό τις συνθήκες αυτές, η Ρωσία δεν μπορεί να περιορίζεται σε διπλωματικές και οικονομικές μεθόδους για τη διευθέτηση των συγκρούσεων. Έχουμε καθήκον να αναπτύξουμε τις στρατιωτικές ικανότητες της χώρας", υπογραμμίζει ο Πούτιν. "Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος είναι ένα βάρος για την οικονομία, ένα αξεπέραστο φορτίο που είχε εκείνη την εποχή καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος", τονίζει ο πρώην πράκτορας της KGB. "Η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος θα γίνει όχημα για την ανάπτυξη ποικίλων τομέων", σημειώνει. Η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2020.