Αναβάλλεται εκ νέου η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής

Αναβάλλεται εκ νέου η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής Facebook Twitter
1

Η συνεδρίαση στην κυπριακή Βουλή για το κούρεμα των καταθέσεων, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, τελικά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, όπως συγκλίνουν όλες οι τελευταίες πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι αναβάλλεται εκ νέου η όποια απόφαση για την επικύρωση της απόφασης του Γιούρογκρουπ, αφού κυριαρχεί η εκτίμηση ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή. Πηγές που επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι η Ολομέλεια δεν αποκλείεται να συνέλθει την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι επαφές που θα έχει ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών με παράγοντες στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το "Βήμα", με τα μέχρι τώρα δεδομένα 36 από τους 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν όχι, ενώ ακόμα και από τους 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ υπάρχει αμφιβολία αν θα το ψηφίσουν όλοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια βουλευτής του ΔΗΣΥ η κυρία Στέλλα Κυριακίδη απουσιάζει στην Αργεντινή, (έχει πάει να παντρέψει τον υιό της) δεν έχει επιστρέψει ακόμα.

Τη διαπίστωση ότι η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο έκανε και ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση.

Σήμερα το πρωί πάντως πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της τρόικας στο κυπριακό υπουργείο Οικονομικών για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για το ποσοστό του κουρέματος των καταθέσεων, το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Στη σύσκεψη μετέχει ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και βεβαίως η κυρία Ντέλια Βελκουρέσκου του ΔΝΤ υπό το άγρυπνο βλέμμα της οποίας συντάσσεται το νομοσχέδιο. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, τελικά δεν θα υπάρχει κούρεμα στις καταθέσεις έως 20.000 ευρώ, από 20-100.000 θα είναι 6,75% και πάνω από 100.000 το κούρεμα θα είναι κλιμακωτό έως 9,9%.

Τα βλέμματα πάντως στην Κύπρο είναι στραμμένα προς τη Μόσχα καθώς σήμερα αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με των ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ενώ εντός της ημέρας αναχωρεί για τη ρωσική πρωτεύουσα και ο κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Σαρρής για διαβουλεύσεις με τον ρώσο ομόλογό του, αλλά και άλλους παράγοντες.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βέβαια η κυπριακή Βουλή καλείται να την ψηφίσει τώρα την απόφαση αυτή κι έτσι, μετά τα ντουβάρια των τραπεζικών υποκαταστημάτων, οι εξαγριωμένοι κύπριοι μπουλντοζιέρηδες αναμένεται να στραφούν και κατά των άλλων ντουβαριών, αυτών που ψήφισαν για να τους εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο, εφόσον τολμήσουν να υπερψηφίσουν το μέτρο.Είναι εξίσου πιθανό, κάποιοι από αυτούς τους βουλευτές που είναι χρηματιστές, σύμβουλοι επενδύσεων και δικηγόροι, αν το ψηφίσουνε αυτό το κούρεμα, να βρεθούνε με κομμένο από κλαδευτήρι το μικρό δάχτυλο του δεξιού τους χεριού με εντολή κανενός θυμωμένου Μοσχοβίτη ή ακόμα χειρότερα να βρεθούν με τίποτα βαρίδια στα πόδια, στην αγκαλιά του Ποσειδώνα. Έπρεπε να πρόσεχαν με ποιους κάνουν δουλειές...http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html