«Δώστε το κρέας αλόγου στους φτωχούς»

«Δώστε το κρέας αλόγου στους φτωχούς» Facebook Twitter
13

Να δοθούν στους φτωχούς τα προμαγειρεμένα φαγητά με κρέας αλόγου που αποσύρθηκαν από την αγορά, πρότεινε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή Μπενουά Αμόν. Όπως είπε ο κ. Αμόν τα φαγητά αυτά μπορούν να διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη, μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων.  

 «Υπάρχει ένας κανονισμός που προβλέπει ότι μπορούμε να δωρίζουμε προϊόντα που έφεραν λανθασμένη σήμανση του περιεχομένου τους. Στη συνέχεια, επαφίεται στις οργανώσεις να αποφασίσουν αν θα δεχτούν τη δωρεά ή όχι» είπε ο Αμόν σε γαλλικό ραδιοσταθμό. Υποσχέθηκε πάντως ότι θα επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις σε εταιρίες που εξαπατούν τους καταναλωτές.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Νομίζω σοσιαλιστής ο υπουργός "προστασίας του καταναλωτή" (άψογη newspeak), σωστά;Εγώ ζω για τη μέρα που οι φτωχοί θα φάνε υπουργό κι ας είναι και ληγμένος.
Στην πιθανότητα καρκίνου από αυτό το κρέας, ο κύριος Αμόν και οι όμοιοί του μπορούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα θεραπείας. Οπότε, μήπως θα ήταν καλύτερο να τα δώσουν σε κάνα κέτερινγκ δεξιώσεων ; Και περαστικά τους !
Πολύ σωστή κίνηση. Τα φαγητά είναι ασφαλή και θα ήταν πολύ κρίμα, ενώ υπάρχει κόσμος που πεινάει, να μην τους χορηγηθούν δωρεάν και να πεταχτούν στα σκουπίδια. Ο καθένας από τους παραλήπτες, γνωρίζοντας το περιεχόμενο και την προέλευση του κρέατος θα μπορεί να αποφασίσει αν το θέλει ή όχι.Αλλά να πεινάει κάποιος και να βλέπει να προτιμούν να πετάξουν καλό φαΐ αντί να σου το δώσουν είναι έγκλημα πιστεύω.
μεγαλες ποσοτητες κρεατος προερχονται απο αγωνιστικα αλογα στα οποια πιθανοτατα χορηγηθηκαν αναβολικες ουσιες.Το γεγονος βεβαια οτι θα φυτρωσει και τριτο χερι στον φτωχο,δεν εχει μεγαλη σημασια...
The black Sheep: Οπότε σύμφωνα με το σκεπτικό σου, όλοι οι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι αλογίσιου κρέατος προέρχονται από άλογα ντοπαρισμένα του ιπποδρόμου. Προφανώς στην Ευρώπη έχουμε εκατομμύρια άλογα ιπποδρόμου και ψοφάνε αβέρτα κουβέρτα. Είδατε τι πάθατε όταν δεν προσέχατε στα μαθηματικά στο σχολείο. Τώρα δεν μπορείτε να σκεφτείτε και τρώτε ότι σας ταΐζουν οι δημοσιογράφοι του τρόμου.
Λοιπόν για να μην βλέπω να απαντάτε παράλογα πράγματα. Εννοείται ότι θα δοθούν στους φτωχούς τα ελεγμένα ασφαλή προϊόντα, που περιέχουν ποσότητες αλογίσιου κρέατος και καθόλου βλαβερές ουσίες. Προϊόντα που όπως λέει το άρθρο "έχουν απλά λάθος σήμανση". Ποιος θα έλεγε δώστε ντοπαρισμένα άλογα στους φτωχούς να φάνε; Μου κάνει εντύπωση η ταχύτητα με την οποία απαντάνε κάποιοι χωρίς να διαβάσουν με προσοχή ούτε το άρθρο ούτε την απάντηση του άλλου.Μόνο ένας χορτάτος θα πρότεινε να πεταχθεί καλό φαΐ ενώ ο άλλος πεθαίνει της πείνας.
Da La Net ρε συ,μπας και σε χτυπησε η πεινα στο κεφαλι?Τα υποπτα κρεατα συμφωνα με τον FSA (Food Standards Agency) περιεχουν αλογισιο DNA σε τιμες απο 1% μεχρι και <10%.Επειτα το ''ατοφιο'' κρεας αλογου θεωρειται κλασεις ανωτερο διατροφικα απο το χοιρινο π.χ.Αληθεια πιστευεις οτι η Taco Bell,IKEA κλπ. μας αγαπουν τοσο ωστε να μας πασαρουν ποιοτητα διχως διαθεση κερδους?Τελος,ποιος σου εγγυαται οτι αυτο το 1% δεν προερχεται απο ζωο στο οποιο εχει χωριγηθει bute ( http://www.guardian.co.uk/uk/2013/feb/14/horsemeat-bute-q-and-a ).Aλλα ξεχασα...ειμαι προβατο και πιστευω δημοσιευματα του Guardian αντι να χαραξω μονος μου τον δρομο της αληθειας