Γκρίλο: «Θέλουμε να καταστρέψουμε τα πάντα»

Γκρίλο: «Θέλουμε να καταστρέψουμε τα πάντα» Facebook Twitter
1

«Θέλουμε να καταστρέψουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Δεν θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Θέλουμε μια νέα βάση, όχι να κάνουμε απλώς μια πολιτική ανακαίνιση» δηλώνει ο πραγματικός νικητής των ιταλικών εκλογών Μπέπε Γκρίλο σε συνέντευξη του στο BBC.

«Θέλουμε να καταστρέψουμε τα πάντα. Αλλά όχι να χτίσουμε πάνω στα παλιά συντρίμμια. Έχουμε νέες ιδέες», είπε ο Ιταλός πρώην κωμικός που έκανε την έκπληξη με το κόμμα του συγκεντρώνοντας το 25% στις εκλογές.

Ο Γκρίλο έθεσε και θέμα παραμονής στην ευρωζώνη καθώς ένα από τα προεκλογικά «όπλα» του ήταν η έξοδος από το ευρώ. «Είναι στο χέρι του ιταλικού λαού αν θα μείνει ή αν θα φύγει από την Ευρωζώνη, όχι της Μέρκελ και των οίκων αξιολόγησης» είπε και πρότεινε δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι δεν ήταν εκείνος που προκάλεσε την επανάσταση η οποία έχει ήδη αρχίσει. "Είναι το διαδίκτυο που δεν είναι απλώς μια γλώσσα, αλλά αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο".

Για το κίνημα του είπε ότι δημιούργησε ελπίδα από την οργή. " Δεν υπήρχε καμία ελπίδα. Ήταν ο θυμός, χωρίς ελπίδα. Ήταν θυμός ο οποίος χωρίς ελπίδα επιφέρει βία. Αλλά ο θυμός με την ελπίδα είναι αισιόδοξος θυμός, δεν είναι αρνητικό αυτό", τόνισε.

«Στόχος μας είναι να γυρίσουμε ανάποδα την κοινωνική πυραμίδα. Στη Βουλή να πάνε οι πολίτες κι όχι οι πολιτικοί καριέρας. Να μπούνε στο Κοινοβούλιο, όχι τα κόμματα αλλά οι απλοί άνθρωποι. Ο κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να κάνει μόνο δυο βουλευτικές θητείες και κατόπιν θα πηγαίνει σπίτι του, χωρίς να παίρνει καμία απολύτως αποζημίωση» είπε ο 65χρονος πολιτικός.

Για τον τρόπο που θα βρει τα χρήματα για να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, ο Γκρίλο ανέφερε ότι θα κόψει τα περιττά έξοδα, όπως το 1 δις ευρώ για την αποστολή στρατιωτών στο Αφγανιστάν, τις κρατικές επιχορηγήσεις και τις ενισχύσεις σε κόμματα και εφημερίδες. Είπε ακόμη ότι θα κόψει τις συντάξεις πολυτελείας βάζοντας «οροφή» στα 4 χιλιάδες ευρώ.

"Τώρα το πρόβλημά μας είναι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ... έκτακτης ανάγκης! Οι άνθρωποι πεθαίνουν, δεν τρώνε. Τρέφονται από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους. Είναι απίστευτο.Και χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα. Κάθε μέρα. Κάθε μέρα. Και η δύναμή μας, το  Made in Italy, είναι νεκρό!."

Για τις εξελίξεις προέβλεψε ότι θα υπάρξει τελικά συμμαχία κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς που δεν θα αντέξει για πολύ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια