ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ναπολιτάνο: «Δεν επισπεύδουμε το σχηματισμό κυβέρνησης»

Ναπολιτάνο: «Δεν επισπεύδουμε το σχηματισμό κυβέρνησης» Facebook Twitter
1

Ανυπόστατους χαρακτήρισε τους φόβους ότι απειλείται η σταθερότητα στην Ευρώπη από την Ιταλία, ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.  Ο Ναπολιτάνο που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γερμανία δήλωσε σήμερα ότι ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης δεν επισπεύδεται εξαιτίας αυτών των ανυπόστατων φόβων, λέγοντας ότι η χώρα του δεν είναι ακυβέρνητη.

Όπως τόνισε, το ιταλικό Σύνταγμα απαιτεί τη μεσολάβηση 20 ημερών από τις εκλογές μέχρι την πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου.

«Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή πώς μπορεί να επισπευσθεί. Αλλά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ιταλία δεν είναι ακυβέρνητη. Υπάρχει κυβέρνηση (και θα υπάρχει) μέχρι να ορκιστεί η νέα. Η Ιταλία δεν δημιουργεί κίνδυνο μετάδοσης για κανέναν», είπε ο Ιταλός πρόεδρος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών υπήρξαν αρκετές δηλώσεις, από το Βερολίνο, κυρίως που έκαναν λόγο για κινδύνους για την Ευρώπη και ζητούσαν να σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση στην Ιταλία. Επίσης ο κ. Ναπολιτάνο, ακύρωσε χθες προγραμματισμένο ραντεβού με τον υποψήφιο των Γερμανών Σοσιαλιστών Στάινμπρουκ, επειδή ο κ. Στάινμπρουκ αποκάλεσε κλόουν Γκρίλο και Μπερλουσκόνι.

1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια