Απαγορεύτηκε το Harlem Shake στην Τυνησία

Απαγορεύτηκε το Harlem Shake στην Τυνησία Facebook Twitter
3

Η τρέλα του Harlem Shake μπορεί σε άλλους να προσφέρει χαλαρότητα και μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τα προβλήματα, στην Τυνησία όμως προσθέτει ακόμη περισσότερα προβλήματα και προκαλεί διαμάχες και επεισόδια.

Ο χορός απαγορεύτηκε στη χώρα που ταλανίζεται από τις διαμάχες και την πολιτική αστάθεια μετά από συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ ισλαμιστών και πολιτών που χόρευαν το συγκεκριμένο χορό.

Μια σειρά από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν σε σαλαφιστές και άλλες ισλαμιστικές ομάδες κατήγγειλαν το  Harlem Shake ως άσεμνο, ενώ φανατικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν και τα γυρίσματα του "Shake Harlem" σε ένα σχολείο της Τύνιδας.

Σε ένα άλλο σχολείο, οι μαθητές αντέδρασαν με οργή, όταν τους απαγορεύτηκε ο χορός. Πέταξαν πέτρες στην αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα.

Ένας από τους σαλαφιστές φώναξε: ". Οι αδελφοί μας στην Παλαιστίνη σκοτώνονται από τους Ισραηλινούς και εσείς χορεύετε;"  «Κοίτα τη δουλειά σου και κράτα τα μαθήματα ηθικής για άλλους. Δεν θα μας σταματήσει κανείς. Θα  κάνουμε αυτό που θέλουμε», ήταν η απάντηση ενός μαθητή.

Μια άλλη ομάδα σαλαφιστών, γενειοφόροι και φορώντας στρατιωτικά, προσπάθησαν να ρίξουν μολότοφ σες μαθητές αλλά εμποδίστηκαν από δασκάλους.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ισλαμικό κίνημα αντιδρά βίαια σε αυτό που θεωρεί ότι δεν συνάδει με τους δικούς του κανόνες. Τον περασμένο χρόνο, μέλη του ,είχαν επιτεθεί σε γκαλερί και πολιτιστικά φεστιβάλ.

Η διαμάχη για το Harle Shake έρχεται σε μια στιγμή που ο ορισθείς ως πρωθυπουργός Αλί Λαραγιέντ, του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Ennahda, πιέζει τις προσπάθειες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, σε μια προσπάθεια να βγει η χώρα από τη βαθιά κρίση.  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
H αραβικη ανοιξη μετατρεπεται τελικα σε αραβικο μεσαιωνα..Ιδιοι και χειροτεροι με τους πρωην δικτατορες οι θρησκοληπτοι φονταμενταλιστες που πηραν την εξουσια..