Πώς είναι σήμερα το κορίτσι του ΤΙΜΕ από το Αφγανιστάν

12

Μια διαφορετική ζωή ζει πλέον η Aesha Mohammadzai η οποία έγινε σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών στο Αφγανιστάν. Τρία χρόνια μετά τη φρικιαστική κακοποίηση της από τον άνδρα της, η Αισά που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό ΤΙΜΕ, έχει ένα νέο πρόσωπο και μια νέα ζωή. Μόλις τελείωσε η θεραπεία αποκατάστασης του προσώπου της σε νοσοκομείο του Μέριλαντ  και τα αποτελέσματα της επανορθωτικής χειρουργικής είναι ορατά.

 #

Πώς είναι σήμερα το κορίτσι του ΤΙΜΕ από το Αφγανιστάν Facebook Twitter

Οι γιατροί τοποθέτησαν ένα φουσκωτό περίβλημα σιλικόνης κάτω από το δέρμα του προσώπου της και σταδιακά το γέμιζαν με υγρό ώστε να επεκτείνουν το δέρμα και να δημιουργήσουν επιπλέον ιστό για τη νέα της μύτη. Έλαβαν επίσης ιστό από το αντιβράχιο της και τον μεταμόσχευσαν στο πρόσωπό της για να σχηματίσουν την εσωτερική επένδυση και το κάτω μέρος της μύτης.

 

Πώς είναι σήμερα το κορίτσι του ΤΙΜΕ από το Αφγανιστάν Facebook Twitter

Την Αισά την έδωσε «δώρο» ο πατέρας της όταν ήταν μόνο 12 χρονών σε έναν μαχητή των Ταλιμπάν για να ξεπληρώσει ένα χρέος. Η ίδια θυμήθηκε την περιπέτεια της και την κακοποίηση της από το σύζυγο και την οικογένεια του: «Κάθε μέρα με κακοποιούσαν. Ψυχικά και σωματικά. Μια μέρα, δεν άντεξα άλλο και έφυγα. Με έπιασαν και με έκλεισαν στη φυλακή για 5 μήνες και όταν βγήκα ο δικαστής με έστειλε πάλι πίσω στον άνδρα μου. Εκείνη η νύχτα με πήγαν στα βουνά. Έδεσαν τα χέρια μου και τα πόδια μου. Μου είπαν ότι η τιμωρία μου θα ήταν να μου κόψουν τη μύτη και τα αυτιά μου", λέει.

 

Πώς είναι σήμερα το κορίτσι του ΤΙΜΕ από το Αφγανιστάν Facebook Twitter

Η Αισά ζει τώρα στην Αμερική. Τη βοήθησε μια φιλανθρωπική οργάνωση και τώρα έχει πλέον μια οικογένεια που νοιάζεται για εκείνη.

 

Πώς είναι σήμερα το κορίτσι του ΤΙΜΕ από το Αφγανιστάν Facebook Twitter

Δεν παραλείπει, όπως γράφει η Daily Mail, να στείλει και το μήνυμά της σε γυναίκες που υποφέρουν σε όλο τον κόσμο: «Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν από κακοποίηση να είναι δυνατές. Ποτέ να μην παραιτηθούν και να μη χάνουν την ελπίδα τους ».

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
....Πολλοί από αυτούς έρχονται γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ αυτά τα ήθη και έθιμα. Αρκετοί από αυτούς είναι και οι ίδιοι θύματα κακοποίησης και υπό διωγμό λόγω της τρέχουσας ηθικής των κοινωνιών τους (πχ γυναίκες, γκέι, πολιτικοί αντιφρονούντες). Καλό είναι να το έχουμε και αυτό κατά νου καμιά φορά.
δυστηχώς για σένα Παυλάκο δεν πιστεύουμε ότι ότι δεν μας αρέσει πρέπει να το καίμε όπως κάνουν κατά κανόνα οι αριστεροί,είτε είναι αυτά γραφεία κόμματος,είτε είναι κανένας κακομοίρης με ξυρισμένα μαλλιά,είτε είναι κανένας που φοράει μαύρο μπλόυζάκι..Εμείς δεν καίμε κανέναν γιατί αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.Οσο για το αν είναι αντιφρονούντες,προφανώς είναι,για να φεύγουν αλλά ζεις σε άλλο κόσμο αν πιστεύεις ότι είναι τόσο προοδευτικοί,ίσως είναι και πιο ακραίοι από αυτούς που κυβερνάνε τις χώρες τους,σίγουρα πάντως κανένας από αυτούς δεν μπορεί να είναι γκέυ και άθεος
Υπάρχουν φωτογραφίες από τη ζωή στο Αφγανιστάν επί Λαϊκής Δημοκρατίας, όπου δείχνει τις γυναίκες να πηγαίνουν σαν άνθρωποι στις δουλείες τους, στο πανεπιστήμιο κτλ και δεν μπορείς να πιστέψεις τι σκοτάδι έφεραν οι (εξοπλισμένοι από τους αμερικανούς- για να μην ξεχνάμε) ταλιμπάν σε αυτόν τον λαό...
χμ...Εγώ το "What happens if we leave afghanistan" το πήρα ως υποτιθέμενα λόγια της κοπέλας.Τώρα που το ξαναδιαβάζω όμως, συνειδητοποιώ ότι είναι λόγια του αρθρογράφου όσον αφορά το τι θα συμβει αν φύγουν οι Αμερικάνοι από το Αφγανιστάν.Οπότε sorry για το "Oχι" μου.Συμφωνώ μαζί σου και my bad.
γιατι ρε σεις, εχει αδικο??? τετοια βια στο αφγανισταν ηταν ο κανονας.. τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι πανανθρωπινα, τωρα αν μπορπυμε να τα επιβαλλουμε, ας το σκεφτουμε(εγω πιστευω πως ναι)
Δυστυχώς σε αυτές τις χώρες, όπου επικρατούν η Θεοκρατία,ο Αναλφαβητισμός και ο απόλυτος σκοταδισμός, φέρουν ως αποτέλεσμα τη θέση της γυναίκας όχι απλά κατώτερη του ανδρός αλλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, δίχως ταυτότητα, δίχως προσωπικότητα...δεν υφίσταται ως άνθρωπος.
Η βαναυσότητα των ανθρώπων δεν έχει όρια. Είναι απίστευτο πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και ολόκληρες εθνότητες που ταυτίζονται με την άποψη ότι ένας άλλος άνθρωπος τους ανήκει,είναι κτήμα τους. Και ακόμη πιο τραγικό και θλιβερό είναι πως η "δικαιοσύνη" τους επικροτεί.