Spéciale Grèce : Τηλεοπτικό αφιέρωμα στην Αθήνα, του Canal+

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo
1

 Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, ένα συνεργείο δημοσιογράφων που τον ακολουθούσε, άφησε το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας και έκανε ένα ρεπορτάζ, το οποίο προβλήθηκε στην πετυχημένη ζωντανή εκπομπή Le Petit Journal του Γαλλικού Canal+

Ηighlights του Spéciale Grèce

Μετά την άφιξη του Ολάντ και τις ανακρούσεις των εθνικών ύμνων, κατά την επιστροφή στο Μαξίμου η κάμερα του Petit Journal πιάνει τον Αντώνη Σαμαρά (1.30) να αντιμετωπίζει ένα... μικρό προβληματάκι με το παντελόνι του, ενώ αργότερα βλέπουμε τουρίστες να δηλώνουν ότι δεν βλέπουν κρίση (4.00).

 Λίγο μετά η κρίση αποκαλύπτεται, μέσα από συνεντεύξη μιας Ελληνίδας, μια επίσκεψη στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου μαζί με κάτοικο της περιοχής μετρούν ένα-ένα τα κλειστά καταστήματα και τέλος από την μαρτυρία ενός νεόπτωχου Έλληνα σεφ, ο οποίος αναγκάζεται να ζεί κάτω από εξαιρετικά δύσκολές συνθήκες.

Έπειτα η γαλλική εκπομπή επικεντρώνεται στο θέμα του ρατσισμού, που εκδηλώνεται από τα συσσίτια του δήμου, μεχρι την Χρυσή Αυγή.

Βλέπουμε διάφορες ενέργειες της Χρυσής Αυγής (11.30), αλλα και το τραγελαφικό διάλογο (12.00) ρεπόρτερ και κατοίκου που αφήνει έκπληκτο τον Γάλλο παρουσιαστή:

-"Συγγνώμη, ξέρετε που είναι τα γραφεία των νεοναζί ; "

-"Εδώ, μόλις γυρίσετε δεξιά".

Επειτα από το στιγμιότυπο, το συνεργείο χτυπάει την πόρτα της Χρυσής Αυγής, όπου τους ζητούν να κλείσουν την κάμερα.

Το Ειδικό Αφιέρωμα Στην Ελλάδα, κλείνει με μια μίνι συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη (12.50) με τον προβοκατόρικο τίτλο "Πεντε Ερωτήσεις Σε Έναν Νεοναζί".

Ο φακός πιάνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να είναι μάλλον άβολα...

Παρόλα αυτά, ο Κασιδιάρης δηλώνει στο Canal+ ότι "ο Χίτλερ δεν έχει κριθεί ακόμη από την Ιστορία".

Και αυτή είναι η τελευταία εικόνα από την Ελλάδα, του Spéciale Grèce

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια