Βρέθηκαν τα απομεινάρια μιας βυθισμένης Ηπείρου

Βρέθηκαν τα απομεινάρια μιας βυθισμένης Ηπείρου Facebook Twitter
4
Βρέθηκαν τα απομεινάρια μιας βυθισμένης Ηπείρου Facebook Twitter

Οι ερευνητές εντόπισαν τα απομεινάρια μίας αρχαίας Ηπείρου που είναι βυθισμένη στον Ινδικό Ωκεανό και βρίσκεται μεταξύ της Ινδίας και της Μαδαγασκάρης.

Όπως αναφέρει το Nature, οι αποδείξεις για την ύπαρξη της Ηπείρου έρχονται από το ηφαιστειακό νησί Μαυρίκιο, που βρίσκεται 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Οι γεωλόγοι συνέλεξαν δείγματα που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 600 εκατομμύρια χρόνια, ενώ σε μία περίπτωση εντοπίστηκε ορυκτό ζιρκόνιο που σχηματίστηκε πριν από 1,97 δισεκατομμύρια χρόνια. 

Σε έρευνα που δημοσίευσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όσλο, αναφέρεται ότι η ξεχασμένη Ήπειρος έχει τρεις φορές το μέγεθος της Κρήτης, ενώ τα κομμάτια της είναι διασκορπισμένα κάτω από τον Ωκεανό.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
3 φορές μεγαλύτερη από την Κρήτη είναι ακριβώς η Σαρδηνία.. ήπειρος η Σαρδηνία; Και "διασκορπίστηκαν τα κομμάτια της"; πώς; το άρθρο του nature προφανώς κάτι διαφορετικό θα αναφέρει.την τρίχα τριχιά κοινώς.
Ναι, και είμαι σίγουρη ότι αυτά ήταν και τα λόγια των ερευνητών του πανεπιστημίου του Όσλο. 3 φορές το μέγεθος της Κρήτης.. :Ρ Γιατί όλα τα υπολογίζει η υφήλιος με ελληνικό σύστημα μέτρησης..